SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ

Sultangazi’de Erzurum Rüzgarı Esti
Sultangazi Belediyesi, Anadolu şehirlerinin lezzetlerini, müziklerini kültürlerini Anadolu Kültür Festivali ile ilçe sakinlerine tanıtmaya devam ediyor. Anadolu Kültür Festivali kapsamında bu kez Erzurum Yöresel Günleri gerçekleştirildi.  

Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Erzurum Yöresel Günleri açılışına, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Çelik, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve eşi Tuba Dursun, Esenyurt Eski Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Sultangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı İmdat Kamacı, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Tören kısa video gösteriminin ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Erzurum BAR Ekibinin gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

“Anadolu Şehri Sultangazi”

Törende konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, sözlerine etkinliğe katılım gösteren bürokrasiye ve Sultangazili komşularına teşekkür ederek başladı. Başkan Dursun “Bugün Sultangazi'de Anadolu Kültür Festivali'nde Erzurumlu kardeşlerimizle, dadaşlarla ve Nene Hatun'ların torunlarıyla birlikteyiz. Erzurumlularla beşincisini düzenlediğimiz bu organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bu, Sultangazi'deki birlik ve beraberliğin bir yansıması. Bu festivali her yıl düzenleyerek, toplumumuzun tüm kesimlerini bir araya getiren programlar gerçekleştiriyoruz. Anadolu Kültür Festivali’ni bir silsile haline getirirken neyi amaçlıyoruz onları ifade etmek isterim. Sultangazi, komşuluk kültürünün, mahalle kültürünün ve dostlukların doyasıya yaşandığı bir şehir. Komşumuzun derdi bizim derdimizdir, hukuku bizim hukukumuzdur. Komşularımızın güzel günleri ve acı günlerinde onların yanında olmaya gayret ederiz. Esasında bir Anadolu şehridir Sultangazi. Biz bu yönüyle Sultangazi’yi çok seviyoruz. Sultangazililer tatili olduğunda Akdeniz ve Ege kıyılarına gitmek için yol gözlemez, Erzurum’un Dadaşı memleketine gitmek, akraba ve dostlarıyla buluşmak için gayret eder. Adıyamanlılar tütüne gitmeyi, Malatyalılar kayısıya gitmeyi, Giresunlular fındığa gitmeyi ister. Memleketine olan sevdası çok güçlüdür bu sultan şehrin. Biz de bu kültürü daha güçlendirmeye her yörenin örf ve adetlerini tanıtmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.  


Sultan Şehir’de Etkinliğe İlgi Yoğundu

Protokol konuşmalarının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilen program Erzurum türküleri ve halk oyunları gösterileri ile devam etti. Erzurum yöresine ait söylenen türkülere vatandaşlar cep telefonu ışığı ile eşlik etti.  

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve protokol üyeleri, Erzurum oltu tesbihi, çeçil peyniri, otlu peynir, keçiboynuzu pekmezi ve krem balı gibi ürünlerin bulunduğu standları gezdi ve ardından ziyaretçilere kadayıf dolması ikramında bulundular.