Bakan Kurum Sultangazi Belediyesi'ni Ziyaret Etti

29 Mayıs 2019 05:33

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sultangazi Belediyesi'ni  ziyaret ederek,  Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun'dan ilçeye yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.   Bakan Kurum ve beraberindeki heyet, Sultangazi Belediye yetkilileriyle görüşme yaparak Cebeci Taş Ocakları ve çevre yatırımları konusunda  görüş alış verişinde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sultangazi Belediyesi'ni  ziyaret ederek,  Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun'dan ilçeye yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Bakan Kurum ve beraberindeki heyet, Sultangazi Belediye yetkilileriyle görüşme yaparak Cebeci Taş Ocakları ve çevre yatırımları konusunda görüş alış verişinde bulundu.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Cebeci Taş Ocakları sorunun çözümüne yönelik hazırlanan projenin bir an önce bitirileceğini söyledi. Bakan Kurum, "Bakanlığımız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sultangazi Belediyesiyle yapılan çalışma ile Cebeci maden bölgesinin rehabilite edilmesi için önemlerimizi arttırıyoruz. Maden ocaklarını daha çevreci duruma getirirken, olumsuz etkilerini en aza indirmek adına maden sahasını çevreleyecek şekilde yapay yeşil tepe ve maden servis yolları yapılıyor. Mevcut orman yapısına uygun ağaçlandırma amaçlı peyzaj projeleri de hayata geçirilecek. Öte yandan Kuzey Marmara Otoyolu'ndan bu alana giriş ve çıkış verilecek. Böylece İlçeye kamyon ve iş makinelerinin girişi önlenecek" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum daha sonra Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile birlikte esnaf ziyaretleri yaptı, ilçenin çeşitli bölgelerinde de incelemelerde bulundu.