Bakan Kurum Sultangazide Millet Bahçesi Temel Atma ve Fidan Dikim Töreninde

25 Nisan 2023 06:53

Bakan Kurum Sultangazi’de Millet Bahçesi Temel Atma ve Fidan Dikim Töreninde

Sultangazi Belediyesi, ilçe sakinlerinin uğrak noktası olacak dev proje Millet Bahçesi’nin ilk fidanı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımı ile toprakla buluşturuldu. Millet Bahçesi Temel atma ve fidan dikimi törenine vatandaşların da ilgisi yoğun oldu.

Sultangazi Belediyesi, ilçe sakinlerini bir büyük projeyle daha buluşturuyor. Sultangazi, içerisinde millet kıraathanesi, piknik alanı, çocuk oyun alanı, spor sahaları, fitness alanı, koku bahçesi, mescit ve otoparkı olan dev bir yaşam alanına kavuşuyor.

Millet Bahçesinin temeli, görkemli bir törenle atıldı. Millet Bahçesi temel atma ve fidan dikimi törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Recep Aslı Yüksek, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Doğan Aydal,  AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, Yeniden Refah İlçe Başkanı Yasin Kul, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul’a 48 Millet Bahçesi

İstanbul genelinde 48 Millet Bahçesi yapıldığının altını çizen Bakan Kurum, “İstanbul'umuzda da toplam büyüklüğü 18 milyon metrekare olan 48 millet bahçesi yapıyoruz. 5 millet bahçemizi İstanbulluların hizmetine sunduk. Bu yeşil yolculukta, 162 bin metrekare büyüklüğündeki Sultangazi Cebeci Millet Bahçemizi de sizlere kazandırıyoruz.” diye konuştu.

Piknik Alanlarından Oyun Alanlarına

Millet Bahçesinin Sultangazililerin uğrat noktası olacağını belirten Bakan Kurum; “Millet bahçemizin İlk fidanlarını hep birlikte toprakla buluşturuyoruz. TOKİ Başkanlığımızca kuracağımız, içerisinde millet kıraathanesi, oyun alanları, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahalarının olduğu bu millet bahçemizi inşallah en kısa sürede tamamlayarak sizlere, evlatlarımıza, gençlerimize, Sultangazi'de yaşayan kardeşlerimize armağan edeceğiz. ”dedi.

Sultangazi’de Donatı Odaklı Dönüşüme Devam

Bakan Kurum, kentsel dönüşümün hayati önem taşıdığına bir kez daha değindi. Vatandaşların da gönülü bir şekilde destek olması gerektiğini belirten Bakan Kurum; “Sultangazi'de sosyal donatı odaklı deprem dönüşümü diyoruz. Bu çerçevede ilçemizde 13 parselde 29 yapının tahliye ve yıkımını yaptık. 29 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Bu çalışma ile ilçemize kreş, eğitim tesisi, belediye hizmet alanı, park, çocuk bahçesi, kapalı spor salonu olmak üzere toplamda yaklaşık 48 bin metrekare alan kazandırdık. Donatı alanı içerisinde yıkılacak binalarımız mevcut. Bunun için de hesap kitap yapılmış, 104 konuta ihtiyaç var. TOKİ’miz hemen belediyemizle birlikte çalışmalara başlayacak.” diye konuştu.

“İlçenin değerine değer katacak”

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Millet Bahçesi’nin ilçenin değerine değer katacağının altını çizdi. Başkan Dursun; “Millet Bahçesi, hepimizin rahat bir nefes alabileceği, çocuklarımızın gönüllerince koşup oynayabileceği, yeşil alan ve parklarıyla keyifli zaman geçirebileceğimiz bir alan olacak. Sayın Bakanımıza katkılarından ve teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye belirtti.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ise yaptığı konuşmada Millet Bahçesi’nin ilçe açısından önemine değindi. Bulut, alanın tamamlandığında sosyal ve kültürel alanda ilçeye değer katacağının altını çizdi.

Konuşmaların ardından, Bakan Kurum, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve protokol, ağaç fidelerini toprakla buluşturdu. Program, çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.