Başkan Dursun Deprem Eğitimine Katıldı

13 Şubat 2020 05:41

Sultangazi Belediyesi ve AFAD işbirliğiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'na kurulan simülasyon tırında vatandaşlara deprem anında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterilmeye devam ediliyor. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da eğitime katılarak öğrencilerle aynı sırayı paylaştı.

Sultangazi Belediyesi, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu gerçeğinden hareketle ilçe halkını bilinçlendirmeye devam ediyor. AFAD işbirliği ile 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'na kurulan simülasyon tırında başta öğrenciler olmak üzere birçok vatandaşa deprem anı ve sonrasında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösteriliyor.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu da simülasyon tırında verilen eğitime katılarak öğrencileri yalnız bırakmadı. Başkan Dursun ve Yiğitoğlu, öğrencilerle aynı sırayı paylaşarak deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenleri dinledi. 6.7 şiddetindeki depremle sallanan simülasyon tırında AFAD görevlileri, deprem anında panik yapmadan izlenecek yolları gösterdi. Ev, işyeri ya da okulda depreme yakalanma olasılığında güvenli noktaların belirlenmesinin hayati önem taşıdığı bir kez daha belirtildi. Öğrencilere çök, kapan ve tutun tekniği öğretildi.

"Deprem Bilinci Hayat Kurtarır"

Deprem farkındalığının hayat kurtardığını ifade eden Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, "Deprem sonrasında, anında ve öncesinde neler yapılması gerekir bunlarla ilgili farkındalık ortaya çıkarmak için AFAD ile birlikte bir çalışma yapıyoruz. Önce Sultangazi'de yaşayan ve okuyan öğrencilerimizi buraya taşıyoruz. Çünkü onların daha çabuk bu süreci öğrenmeleri ve depreme karşı neler yapmaları gerektiğini bilmeleri lazım" diye konuştu.

"Kentsel Dönüşüme Devam Ediyoruz"

Olası bir deprem durumunda hasarı en aza indirmek için kentsel dönüşüme de önem verdiklerini belirten Başkan Dursun, "Evlerimizi depreme karşı güçlendirmek büyük önem taşıyor. Belirli bölgelerde sitelerde özel çalışmalarımız mevcut, bunlar bizim yapmamız gerekenler. Farkındalığı oluşturmak bilgilendirmeyi yapmak Sultangazi'de, İstanbul'da, Türkiye'de yaşayan insanları bu bilinçle donatmak bizlerin üzerine düşen sorumluluklardan biridir" dedi.

Sultangazi Belediyesi, vatandaşların  gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle deprem eğitimini bir hafta daha uzatarak, simülasyon tırının mahalle mahalle dolaşması sağlanacak. Böylece uygulamalı eğitim sayesinde depremle ilgili bilgiler daha çok kişiye ulaşabilecek.

Sultangazi Belediyesi Deprem Eğitim Parkı

Deprem farkındalığı oluşturma çalışmaları bununla sınırlı kalmıyor.  Sultangazi Belediyesi Deprem Eğitim Parkı'nda doğal afetler hakkında çocukları bilinçlendirmeye yıl boyu devam ediyor.

Park içerisinde yer alan özel simülatörle uygulamalı olarak öğrencilere deprem ile ilgili hayati önem taşıyan bilgiler aktarılıyor.

Belediye Personeli AFAD Gönüllüsü

Sultangazi Belediyesi belediye personeli, olası bir deprem durumunda acil durumlara hazırlıklı olmak, müdahaleyi öğrenmek ve yardım etmek amacıyla AFAD eğitimlerine katılarak hayat kurtarmayı öğreniyor. Eğitime katılan 112 kişiden 22 kişilik arama kurtarma ekibi oluşturuldu. Olası bir afet durumunda arama çalışmalarına katılacak ekibe konuşlanma, müdahale teknikleri, kurtarmada kullanılan ip ve düğüm çeşitleri gibi eğitimler verildi.