Binlerce Sultangazili, 30 Ağustos Coşkusunu Murat Kekilli Konseri İle Yaşadı

31 Ağustos 2021 09:22

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıldönümü, Sultangazi'de büyük bir coşkuyla kutlandı. Sultangazi Belediyesi'nin düzenlediği Murat Kekilli konserine katılan binlerce Sultangazili bu önemli zaferin yıldönümünde konser alanını hınca hınç doldurdu.

Türkiye'nin büyük kahramanlıklar ve fedakarlıklarla kazandığı İstiklal Mücadelesi'nin zaferle sonuçlanmasının 99. yıldönümü Sultangazi'de büyük bir coşku ve mutlulukla kutlandı. Sultangazi Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ünlü sanatçı Murat Kekilli'nin katıldığı bir konser organize etti. Murat Kekilli'yi dinlemeye gelen binlerce Sultangazili konser alanını tamamen doldururken, özellikle gençlerin heyecanı görülmeye değer sahneler oluşturdu.

Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve eşi Tuba Dursun, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Ayvalı, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasin Bakırcı, Meclis üyeleri, muhtarlar ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu binlerce Sultangazili katıldı.

"Sultangazi'de Birlik Var, Kardeşlik Var"

Programda yaptığı konuşmada 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın önemine dikkat çeken AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, "Bu millet öyle bir millet ki tarihi destanlarla, zaferlerle, dünyaya örnek olacak mücadelelerle dolu. 30 Ağustos Zaferimizin 99. sene-i devriyesi kutlu olsun. Bu vesileyle bu vatan için kanlarını döken tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Gazilerimizi şükran, minnet ve hürmetle anıyorum." dedi.

Sultangazi'deki kardeşlik ve birlik havasına vurgu yapan Dalkılıç, "Bugün görüyorum ki Sultangazi'de birlik var, kardeşlik var ve tüm İstanbul'a bunu haykırıyor. İşte Türkiye'nin gençliği bu; işte kardeşlik bu; işte bayrağımıza, toprağa vatana bağlılık bu... Bu organizasyonu tertip eden Sultangazi Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Dursun'u tebrik ediyorum. Gerçekten duruşu, ahlakı, sanatçı kimliği ve nezaketiyle örnek olan kıymetli sanatçı kardeşim Murat Kekilli'ye de tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum. Ama en çok Sultangazi'nin bu coşkusuna teşekkür ediyorum. Türkiye ayağa kalktı yürümeye devam ediyor. Türkiye'nin gençleri üzerinde ameliyat yapmak isteyenlerin her oyununu boşa çıkaracak gençlik burada. İşte vatanı, bayrağı, toprağı için ölümüne diyecek gençlik burada. İşte Sultangazi, işte Türkiye..." diye konuştu.

"Meydanlarda Buluşmayı Özlemiştik"

Konser öncesi vatandaşlara hitap eden Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, "Meydanlarda sizlerle buluşmayı özlemiştik, göz göze gelmeyi, muhabbet etmeyi, kaynaşmayı, konserleri, tiyatroları ve önemlisi birbirimizi özlemiştik. Hepiniz hoş geldiniz" diyerek sözlerine başladı.

Pandemi dönemi şartlarına dikkat çeken Başkan Dursun, "Uzun zamandır sosyalleşemedik; sizler uzun zamandır meydanlara çıkamadınız; dostlarınızla, kardeşlerinizle, arkadaşlarınızla buluşamadınız. Pandemi şartlarının hafiflemesiyle birlikte konserlerimizin ilkine 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Murat Kekilli ile başlamış oluyoruz. Öncelikle Murat Kekilli'ye bugün bizlerle beraber olduğu için gönülden teşekkür ediyorum. Zaferin 99. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle ve şükranla yad ediyorum. Onların bize bırakmış olduğu bu topraklarda hür ve bağımsız yaşıyoruz. Bundan sonra da hep birlikte hür ve bağımsız olarak yaşamaya devam edeceğiz inşallah." dedi.

"Sultangazi'ye Hizmet Etmek İçin Çalışıyoruz"

Sultangazililerin çok daha mutlu olmasını istediklerini dile getiren Başkan Dursun, şunları söyledi:
"Sultangazi'ye hizmet ederken bir taraftan gençlerimizi, bir taraftan çocuklarımızı düşünüyoruz. Yaşlılarımıza yönelik faaliyetlerimizi yoğunlaştırıyoruz. Kadınlarla ilgili yoğun programlar yapıyoruz. Bunların hepsini Sultangazi'de çok daha mutlu olmanız, çok daha huzurlu zamanlar geçirmeniz amacıyla yapıyoruz. Çocuklarımızın geleceklerini gördüğümüzde, gençlerimizin enerjisini hissettiğimizde, kadınlarımızın, annelerimizin, babalarımızın fedakarlıklarını ve cefakarlıklarını gördüğümüzde Sultangazi'ye çok daha hizmet gerektiğine inanıyor ve bu gayretle hep beraber çalışıyoruz."

Sultangazi'de Konserler Devam Edecek Müjdesi

Konserlere devam edileceği müjdesini vererek, vatandaşların görmek istedikleri sanatçıları sosyal medya hesaplarından kendilerine bildirmelerini isteyen Başkan Dursun, "Bir ve beraber olduğumuz müddetçe, kardeşlik iklimine hep beraber riayet ettiğimiz müddetçe, birbirimize çok daha fazla saygı gösterdiğimiz müddetçe, birbirimizi daha fazla sevdiğimiz müddetçe bu topraklar her daim bizim için bahar, yaşanacak bir cennet olur. Bu meydanı doldurduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. sevincinize sevinç, heyecanınıza heyecan katacak sanatçılarla hep beraber meydanlarda olalım. Hepinizi sevgilerimi, saygılarımı iletiyor, iyi eğlenceler diliyorum." diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç ve Başkan Dursun daha sonra Murat Kekilli'ye bir çiçek hediye etti.

Konserin başlamasıyla birlikte ünlü sanatçı Murat Kekilli, Anadolu Rock tarzındaki birbirinden hareketli eserlerini seslendirirken, meydanı dolduran binlerce kişi büyük bir heyecan ve coşkuyla konseri izledi. Konseri izlemeye gelen Sultangazililer, zaman zaman cep telefonlarının ışıklarını yakarak şarkılara eşlik ederken, dalgalanan bayrakların kırmızıya büründürdüğü konser alanında görülmeye değer görüntüler oluştu. Konser gecenin geç saatlerine devam ederken, organizasyonun ardından vatandaşların alandan büyük bir memnuniyetle ayrıldığı gözlendi.