Çocuklara Ücretsiz Sinema Gösterimi

16 Kasım 2022 07:54

Sultangazi Belediyesi, çocukların sinemaya ilgisinin artması için hareket geçti. Peygamber Efendimiz(S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicretini anlatan “Tay” filmi VEGA Avm’de ücretsiz olarak ilçedeki öğrencilere izletildi. Film, bir haftada 1000’den fazla Sultangazili ilkokul öğrencisine ulaştı.

Sultangazi Belediyesi; hem çocuklara peygamber sevgisi aşılamak hem de onların sinemaya olan ilgilerini artırmak için harekete geçti. Peygamber Efendimiz(S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicretini anlatan “Tay” filmi, VEGA AVM’de ücretsiz olarak gösterildi. Filmi, bir hafta boyunca 1000’den fazla ilkokul öğrencisi izledi.

Animasyon türündeki filmi izlemeye gelen öğrencilere patlamış mısır da ikram edildi. Öğretirken güldüren, güldürürken düşündüren filme çocukların ilgisi yoğun oldu.

“Peygamber Efendimizi çocuklara anlatmak için harika bir film”

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, sinemanın çocukların hayal güçlerini artırmak, farklı karakterlerle kendileri arasında bağ kurmak için çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Dursun, “Peygamber Efendimizin hayatı hakkında bilgi edinmek, neler yaşadığını bir nebze olsun anlamak ve en önemlisi de peygamber sevgisini çocuklarımıza aşılamak için harika bir film! Bir fotoğraf makinesi gibi gördüklerini anında kayda alan çocuklarımız için böyle faydalı etkinliklerimizin sayısını artıracağız. Filmde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.