Dünya Okuma Günü Etkinliği

08 Eylül 2020 05:49

Sultangazi Belediyesi, 8 Eylül Dünya Kitap Okuma Gününde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Mimar Sinan Şehir Ormanı’nda çocuklar ve velilerine kitap dağıtılarak okuma saati gerçekleştirildi.

Günün yoğun temposundan uzaklaşmak, zihni açmak, düşünceleri beslemek ve toplumsal ilişkilerin kalitesini artırmanın yolu kitap okumaktan geçer. Kitap okumak hayal gücünü geliştirirken, bizlere başka dünyaların kapılarını aralar.

Bu bilinçle hareket eden Sultangazi Belediyesi, 8 Eylül Dünya Kitap Okuma Gününde farkındalık oluşturmak için anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Mimar Sinan Ormanı’nda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, belediye meclis üyeleri, çocuklar ve velileri katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, Sultangazi Belediyesi’nin kitap okuma ve okutmaya teşvik eden bir yaklaşımda olduğunun altını çizdi. Başkan Yardımcısı Öztürkmen, “Televizyon ve bilgisayarların hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğu teknoloji çağında, kitap okumayı maalesef ihmal ediyoruz. Oysa kitap bizlerin en iyi arkadaşı, sırdaşı ve yol göstericisidir. Anne babalara düşen önemli görevlerden biri de çocukları kitap okumaya yönlendirmektir. Bizler ebeveynler olarak günde en az bir saatimizi çocuklarımızla birlikte okumaya ayırmalı, onlara rol model olmalıyız.”diye konuştu.

İlçe genelindeki kütüphanelere dikkat çeken Başkan Yardımcısı Öztürkmen,”Sultangazi Belediyesi olarak komşularımız, yavrularımız okusun, dilediği kitaba anında erişebilsin diye ilçe genelindeki kütüphanelere gün geçtikçe yenilerini ekliyoruz. Malkoçoğlu, Habibler ve Yayla Mahallesi’ne kazandırdığımız kitap kafeler, inşallah en kısa zamanda tüm mahallelerimizde yapılarak komşularımıza hizmet verecektir. Belediye Başkanımız Sayın Av. Abdurrahman Dursun’un da dediği gibi, kütüphanesiz mahallemiz kalmayacak. Kütüphaneye gidemeyen komşularımız için de e- kütüphane hizmeti vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlara, yaş gruplarına uygun kitaplar dağıtıldı. Ağaçların gölgesinde kitap okuyan vatandaşlara elma, kuruyemiş, limonata ve su ikramında da bulunuldu.