Duruş ve Onur Abidesi Mehmet Akif

27 Aralık 2019 01:58

İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy, Sultangazi Belediyesi Mimar Sinan Kültür-Sanat sezonu kapsamında düzenlenen söyleşi ile anıldı. Milli Şairimizin başarı serüveni ve eserleri izleyicilere anlatıldı.

Sultangazi Belediyesi Mimar Sinan Kültür-Sanat sezonu; tiyatrodan seminere, söyleşiden çocuk programlarına kadar bir çok etkinliği ilçe sakinleri ile buluşturmaya devam ediyor.

"Vatan Şairi" ve "Milli Şair" unvanları ile anılan İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy,  vefat yıl dönümünde Sultangazi'de gerçekleştirilen 'Duruş ve Onur Abidesi Mehmet Akif' adlı söyleşi ile anıldı.

Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yusuf Tosun; Mehmet Akif'in hayatını, edebiyat serüvenini ve eserlerini izleyenlere anlattı.

Mehmet Akif Ersoy'un sadece bir şair olmadığını, onu her yönüyle ele alınması gerektiğini belirten Yusuf Tosun, " Mehmet Akif'in bizim için en önemli yönü, elbette ki Mehmet Akif bir istiklal şairidir, büyük bir şairdir ancak daha çok Mehmet Akif'in kişiliği, şahsiyeti, sözünde durması ve yine Mehmet Akif'in bu yönüyle yaşantısı özelikle gençler tarafından dikkate alınması gerekiyor. Bana göre, Mehmet Akif'in en büyük şiiri, ne İstiklal Marşı, ne Çanakkale Destanı, ne Bülbül Şiiri, ne de diğer şiirler Mehmet Akif'in en büyük şiiri kendi hayatıdır." diye konuştu.

Tosun, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını bir slayt gösterisi eşliğinde dinleyicilere aktardı.Mehmet Akif'in hayatından kısa kesitlerin anlatıldığı etkinlik, izleyicinin beğenisini topladı.