Gençlerin "Tam Bana Göre Festival" Heyecanı

07 Ekim 2022 12:23

Gençlerin doyasıya eğlendiği ‘Tam Bana göre Festival’ i Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor. Sultangazi Belediyesi, SEDA öğrencilerini otobüslerle Ankara Millet Bahçesi’ndeki festival alanına götürdü. Festivalin açılışı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Gençlerin eğlenceye doyduğu, konserden dans gösterisine kadar birçok etkinliği içinde barındıran AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Tam Bana Göre Festival’ Ankara Millet Bahçesi’nde kapılarını açtı. 9 Ekim’e sürecek olan festivale Türkiye’nin dört bir yanından gençler akın etti. Festivalin açılışı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sizler ülkemizin geleceğisiniz

Festival alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin sevgi seliyle karşılaştı. Alanı hınca hınç dolduran binlerce gence seslenen Erdoğan; “Ülkemizdeki tüm gençleri hem eğlenecek hem öğrenecek hem de eğlenceli vakit geçirebilecekleri festivale davet ediyorum. Sevgili gençler; Sizler sadece ailelerinizin değil, ülkemizin de geleceğisiniz. Sizler bizim aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Sizler büyük ve güçlü Türkiye’nin mimarlarısınız” diye konuştu.

“Meclisi çoluk çolukla doldurdunuz diyenlere kulak asmadık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin desteğinin çok kıymetli olduğunu belirtti. AK Parti’nin iktidara gelmesiyle gençlerin yönetimdeki rolünün daha da arttığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasete çok erken yaşlarda gençlik kollarında başlamış bir büyüğünüzüm. 40 yılı aşan siyasi hayatım boyunca hep gençlerle birlikte yol yürüdüm. Sizlerin yol ve dava arkadaşlığını daima baş üstünde tuttum. Türkiye’nin istikrarsızlıkla boğuştuğu bir dönemde İBB Başkanlığına giden yolu gençlerle açtık. Okuduğumuz bir şiir sebebiyle görevden alınana kadar 4 buçuk yıl boyunca genç ve dinamik bir ekiple İstanbulumuza hizmet ettik. Yeni bir yola çıktığımız 2001 yılında, milletin umudu AK Parti’yi yine gençlerimizle birlikte kurduk. Hükümetlerimizde, meclis grubumuzda gençlerimize güvendik, sizlerin heyecanından istifade ettik, yeni yüzleri Türk siyasetine kazandırdık. Tüm karar alma süreçlerine gençleri dahil ettik. Muhalefet 'Meclis'i çoluk çocuk ile dolduracaksınız' derken gençlerimizin tıpkı seçim gibi seçilme yaşlarını da 18'e indirerek sizlere olan güvenimizi gösterdik."

SEDA Öğrencileri Festivalde

Sultangazi Belediyesi, festivale katılmak isteyen öğrencileri unutmadı. Sultangazi Eğitime Destek Akademisi (SEDA) öğrencileri, otobüslerle festival alanına götürüldü. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da gençleri yalnız bırakmadı.

Gençler Millet Kütüphanesi’nde

Gençler festival öncesinde, Başkan Dursun ile birlikte 4,1 milyon basılı ve 230 milyonun üzerinde e-kaynakla Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olan Millet Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Başkan Dursun, Cumhurbaşkanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı Ayhan Tuğlu ve Cumhurbaşkanlığı Kütüphaneler Dairesi Kurumsal İletişim Müdürü Mete Yusuf Ustabulut ile bir araya gelerek öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı. Sohbet sonrası öğrenciler, kütüphanenin büyülü atmosferinde bol bol fotoğraf çekildi. Öğrencilere Meclis ve Anıtkabir de gezdirildi.

Festivalde Stant Açıldı

Tam Bana Göre Festivali’nde Türkiye’nin dört bir yanından gelen il ve ilçe belediyeleri, Başkent Millet Bahçesinin içerisine dev stantlar kurarak, memleketlerini ve yaptıkları çalışmaları tanıttı. Sultangazi Belediyesi de festivalde stant kurdu. Geleceğin mucit ve sanatçılarını yetiştiren Bilim Merkezi, kurduğu atölyeler ve uygulamalarla robotik kodlama, matematik, fen bilimi seven gençlerin ilgisini çekti. Stantta Bilim merkezi öğrencilerinin yaptığı Sumo robotları, yine öğrencilerin kodlayarak aktif ettiği mors alfabesi, su piyanosu da tanıtıldı.

Öğrenciler eğlenerek öğrendi

Uygulamalı alanda ise ziyaretçiler, bilimsel sergi alanında kalp ritimlerini gözlemleme fırsatı buldu. Çivili sandalyeyle fizik deneyimlenerek anlatıldı. İlginç bilimsel sorulardan oluşan yarışmalar sayesinde de öğrenciler keyifli vakit geçirdi. Soruları doğru bilen öğrencilere roket – teleskop maketi, kurbağa diseksiyonu ve çeşitli eğitsel hediyeler verildi.

Mehmet Özhaseki’den Standa Ziyaret

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da standı ziyaret etti. Standa gençler kadar il ve ilçe belediye başkanlarının da ilgisi yoğundu. Başkan Dursun, standı ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konserlerden özel konferanslara, söyleşilerden imza etkinliklerine, atölyelerden deneyim alanlarına kadar birçok etkinliği içinde barındıran festival 9 Ekim’e kadar sürecek.