Hayati İnanç ile Can Veren Pervaneler

27 Ocak 2020 07:47

Divan edebiyatı sevdalısı sunucu ve yazar Hayati İnanç, Sultangazi Belediyesi Mimar Sinan Kültür- Sanat sezonu kapmasında izleyici ile buluştu. 'Hayati İnanç Can Veren Pervaneler' adlı program vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Sultangazi Belediyesi; tiyatrodan seminere, söyleşiden çocuk programlarına kadar birçok etkinliği ilçe sakinlerinin beğenisine sunmaya devam ediyor. Bu kez ekranların sevilen yüzü ve yazar Hayati İnanç, Mimar Sinan Kültür-Sanat sezonu kapsamında 'Can Veren Pervaneler' programıyla izleyiciyle buluştu.

Sultangazi Belediyesi Etkinlik Salonu'nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar salonu hınca hınç doldurdu.

Hafızasında 7.000'den fazla beyit barındıran Hayati İnanç, Divan Edebiyatı'nın en önemli şairlerinin eserlerini kendine has üslubuyla inceledi. 'En değerli iş insana yatırımdır' diyen İnanç, ilahi aşkı divan edebiyatından verdiği örneklerle izleyicilere anlattı. İnanç, şiirlerin tozlu raflarda saklı kalmaması için sürekli okunması gerektiğinin altını çizdi.

Gençlerin programa gösterdiği ilgiden memnun kalan Hayati İnanç şöyle konuştu:"Gençlerimiz kendi değerlerinden, kendi mazilerinden, dedelerinin mesajlarından uzak kalmanın acısını yaşıyorlar ve bunu gördükleri zaman canla başla gönülden sarılıyorlar, iştiyakla öğrenmek istiyorlar. Gençlerin teveccühü beni çok ümitlendiriyor, sevindiriyor. Sultangazi bugün harikaydı, Allah nazarlardan saklasın."

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Hayati İnanç'a teşekkür ederek, etkinliklerin devam edeceğini belirtti. "Hayati İnanç'ın anlattıklarından şunu görüyoruz ki insanların gönlüne dokunabiliyorsanız, onların yüreklerinde ses getirebilecek şeyler anlatabiliyorsanız genç yaşlı fark etmez herkesin gönlüne girebilirsiniz. Burada bugün Sultangazililer çok mutlu ve huzurlu oldu inşallah devamı gelecek" dedi.