Hoş Geldiniz Ulu Çınarlarımız

24 Eylül 2021 10:12

Sultangazi Belediyesi, Sultangazi Huzurevi’nde konaklayan yaş almış vatandaşları “Hoş Geldiniz Ulu Çınarlarımız” programıyla Mimar Sinan Şehir Ormanı’nda misafir etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın katılımlarıyla, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun’un ev sahipliğinde gerçekleşen programa Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ali Fuat Karaman ile davetliler katıldı.

Sultangazi Belediyesi, Mimar Sinan Şehir Ormanı’nda özel bir programa imza attı. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun’un ev sahipliğinde gerçekleşen “Hoş Geldiniz Ulu Çınarlarımız” programına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuk oldu. Sultangazi Huzurevi’nde konaklayan yaşlı vatandaşlar için düzenlenen etkinliklerle mutlu ve samimi anlara sahne olan program, ağaçların altında hep birlikte söylenen şarkılarla, eski günlerden değerli hatıraların eşlik ettiği sıcacık sohbetlerle rengârenk bir atmosferde gerçekleşti. Etkinlikte huzurevi sakinlerinden Şevkiye Hanım’a da sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. Programın sonunda huzurevi sakinleri Bakan Yanık’a kendi yaptıkları tabloları hediye ettiler.

‘Büyüklerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz’

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, tecrübeleriyle yol gösteren kıymetli büyüklerle bir arada olduğu için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Büyüklerimiz pandemi koşullarından dolayı uzun süredir huzurevinden dışarı çıkamıyorlardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın pandemi yasaklarının kalktığını açıklamasının hemen ardından ilk işimiz onları burada ağırlamak oldu. Onların burada böyle güzel vakit geçirdiklerini ve müzikle birlikte eğlenip mutlu olduklarını görünce bizler de çok mutlu olduk ve bu programı mutlaka sürdürmeliyiz dedik. Bugün de, tecrübeleriyle bize önderlik yapan büyüklerimizle ‘Hoş Geldin Ulu Çınarlarımız’ programımızda bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün bizleri yalnız bırakmayan kıymetli bakanımıza, tüm değerli konuklarımıza ve kıymetli büyüklerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

‘Büyüklerimizle güzel bir ortamda buluştuk’

Programda söz alan Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, “Belediyemizin gerçekleştirdiği bu güzel programda, huzurevi sakinlerimizle tabiatla bütünleşen güzel bir ortamda bir araya geldik. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

‘Hayat Reçetesi’

Programda katılımcılara hitap eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “İnsan eşref-i mahlukat, yani yaratılmışların en şereflisi, en kıymetlisi. Allah bütün kainatı bir sevginin üstüne yarattığını söylüyor; Peygamberimize, yani bir insana duyduğu sevginin yüzü suyu hürmetine yarattığını söylüyor. Dolayısıyla tüm insanların reçetesi sevgidir. Yaş almış büyüklerimizle bir araya geldiğimizde bütün bir hayatın, tecrübenin özetini dinlemek, bizlere adeta hazır bir hayat reçetesi sunan muazzam bir deneyim. Siz değerli büyüklerimizin yol göstericiliği bizim için çok önemli. Bu yüzden bu programda yer almak çok duygulandırıcı ve çok anlamlı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Birbirinden Güzel Şarkılar Eşliğinde…

Programa katılan huzurevi sakinlerinden Aysel Karagül ile Cafer Tayyar Ayman, Türk Sanat Müziği’nden seslendirdikleri parçalarla katılımcılara keyif dolu dakikalar yaşattı. Kısa konserinden sonra bol bol alkış alan Ayman şöyle konuştu: “Türk Sanat Müziği’ne hep ilgim vardı. Biraz şarkı da söylerim. Burada da birkaç şarkıyı seslendirdim. Çok mutlu anlardı. Bir de şu ormana bakar mısınız? Ne kadar güzel. Burada olduğumuz için çok mutluyuz ve başkanımıza teşekkür ediyoruz.”

‘Her yaşlının dileği bu değil midir?’

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun, tüm konuklarla tek tek ilgilendi. Başkan Dursun ile eşinin samimi ilgisinden çok memnun kaldığını belirten Recai Saygın, “Burası fevkalade güzel. Programdan çok memnunuz. Burada bize böyle hürmet ettikleri zaman bizler mutlu oluyoruz. Her yaşlının dileği bu değil midir? Başkanımız ve eşi bizi mutlu ettiler, onlar da mutlu olsunlar inşallah.” dedi.

Programın bir diğer konuğu Şenay Akyürek de, “Böyle programlar çok güzel, çok mutluyum. Burada bize değerli olduğumuzu hissettiriyorlar. Sultangazi Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.