İçişleri Bakanı Soylu, Sultangazi'de Muhtarlarla Buluştu

18 Mayıs 2019 10:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sultangazi'de Cebeci Sosyal Tesisleri'nde muhtarlarla bir araya geldi. Bakan Soylu Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’u da makamında ziyaret ederek, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da ilçelere yönelik gezi ve incelemelerine devam ediyor. Sultangazi Cebeci Sosyal Tesisleri'nde muhtarlarla bir araya gelen Bakan Soylu, muhtarlardan görüş ve önerilerini dinledi. Burada yaptığı konuşmada, seçim hadisesinde kimsenin oyunun kimsenin cebinde olmadığını, bunun tamamen millete ait bir takdir olduğunu ifade etti.

"Her ne kadar zamanında birileri Cumhurbaşkanımızı 'Muhtar bile olamaz.' diye aşağıladılarsa da muhtarlık öyle kolay kazanılabilen bir paye değildir" diyen Soylu, muhtarlığın sorumluluk gerektiren bir iş olduğunu söyledi. Soylu, makamların, mevkilerin esas itibarıyla bir sorumluluk ve bir emanet olduğunu vurgulayarak, ilçede yapılması planlanan hizmetlere ilişkin bilgi verdi.

Konuşmasında 31 Mart yerel seçimlerine de değinen Soylu, bu seçiminin İstanbul özelinde sağlıklı bir şekilde tamamlanamadığını, bu kapsamda da 23 Haziran'da yeni bir randevunun oluştuğunu ve sandığa gidileceğini anlattı.

Soylu, İstanbul'un emanet alındığından bugüne bu emanete tam anlamıyla sahip çıkılarak hizmet edildiğini belirterek, "İstanbul'da bu sürecin böyle devam etmesini arzu ederiz.  Geçmiş dönemlerde İstanbul'a hizmet kesintisini yapanlarla bugün İstanbul'un tekrar bir araya getirilmemesi lazım geldiğini düşünürüz." diye konuştu.

Bakan Soylu daha sonra Sultangazi Belediyesi’ne gelerek, Başkan Av. Abdurrahman Dursun’u makamında ziyaret etti. Belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Soylu, ilçeye yönelik yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Dursun’a teşekkür etti.