İlkokullarda Fiziksel Etkinlikler Oyunları

30 Mayıs 2019 07:40

Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği,  İlkokullarda Fiziksel Etkinlikler Oyunları düzenlendi. Etkinlikte 45 takımdan  1157 öğrenci  kıyasıya mücadele ederken, Mimar Sinan Şehir Ormanı'nda yer alan İzci Kampı'nda  dereceye girenlere madalya ve kupaları verildi.

Çocukların oyunlarla; liderlik, kurallara uyma, paylaşma, zamanı verimli kullanma, zihinsel ve fiziksel beceriler kazanması amacıyla, "İlkokullarda Fiziksel Etkinlikler Oyunları" düzenlendi. Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile  yapılan etkinlikte 45 takımdan 1157 öğrenci  kıyasıya mücadele etti.

İlkokullarda Fiziksel Etkinlikler Oyunları finalleri ise Sultangazi Mimar Sinan Şehir Ormanı'nda yer alan İzci Kampı'nda yapıldı.  Çemberle işbirliği, bowling oyunu, uzağa top fırlatma, çift ayak atlama, sırt sırta top taşıma, el değdirerek bayrak koşusu, puanlı hedef oyunu, top yuvarlama ve fasulye  torbası atma olarak toplamda 9  ayrı kategori de oyun oynandı. Yarışmalar sonucunda dereceye girenlere  kupa ve madalyaları verildi.

Yarışmada 1. Sınıf kategorisinde dereceye girenler:

1-Cebeci Sultançiftliği İlkokulu
2-Aslangaziİlkokulu
3-Sultangazi ilkokulu

2. Sınıflar ketegorisinde dereceye girenler:

1-Cebeci Sultançiftliği İlkokulu
2-Aslangazi İlkokulu
3-Yunus Emreİlkokulu

3. Sınıflar kategorisinde dereceye girenler:

Fevzi Kutlu Kalkancı İlkokulu
125. Yıl İlkokulu
Cebeci Sultançiftliği İlkokulu