İstiklal Marşı’nın 100. Yılı Sultangazi’de Coşkuyla Kutlandı

12 Mart 2021 05:53

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı Sultangazi’de coşkuyla kutlandı. 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı’na kurulan Türkiye haritası şeklindeki dev puzzle’ı vatandaşlar tamamladı. 81 parçalık puzzle’ın son parçasını Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun yerleştirdi.

Sultangazi Belediyesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle Türk milletinin yazdığı kahramanlık destanını dizelere döken İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy da saygıyla anıldı.

Etkinliğe Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye Haritası Şeklinde Dev Puzzle

İstiklal Marşı’nın 100. yılına özel hazırlanan etkinlik için meydana Türkiye’yi temsil eden dev bir puzzle kuruldu. Bağımsızlık uğruna canlarını feda eden şehitleri anmak adına kırmızı renkte tasarlanan Türkiye haritasının üzerine İstiklal Marşı’nın 2 kıtası yazıldı. Dev puzzle, illere göre ayrılarak 81 parçaya bölündü.

Puzzle’ı Vatandaşlar Tamamladı

Etkinliğine gelen vatandaşlar, puzzle parçalarını tamamlayarak Türkiye haritası ve İstiklal Marşını ortaya çıkardı. İstiklal Marşının kabulünün 100. yılına özel gerçekleştirilen puzzle’ın son parçasını ise Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun yerleştirdi.

“İstiklal Marşı bağımsızlığa, Hakk’a ve yurdumuza bağlılığın simgesidir”

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, meydandaki kalabalığa seslendi. Başkan Dursun, “Bu cennet vatan için kanının son damlasına kadar bağımsızlık mücadelesi veren tüm kahramanlarımızı minnetle anıyoruz. Türk milletinin verdiği destansı mücadeleyi en iyi şekilde dizelere dökebilen ve her okuduğumuzda bizleri duygulandırdığı gibi göğsümüzü kabartan İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’a da Allah’tan rahmet diliyoruz. Türk ulusunun bağımsızlığa, Hakk'a, yurduna ve dinine bağlılığını dile getiren İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yılı kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu İstiklal Mücadelesi’nde yer alan tüm ecdadımızı saygı ve şükranla anıyoruz.“ diye konuştu.

Başkan Dursun, bu özel günde hemşehrileriyle olmaktan duyduğu mutluluğu da dile getirdi. Başkan Dursun, “Sultangazimiz adeta Türkiye’nin bir mozaiği gibidir. 81 ilimizden vatandaşlarımızın huzur içinde yaşadığı bir şehirdir. Bugün burada meydana kurduğumuz dev puzzle da bunun bir simgesidir” diye konuştu.

Resim Sergisi

Sultangazi Bilim ve Kültür Merkezi öğrencilerinin Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı temalı yaptığı resimler de meydanda sergilendi. Millî Mücadele dönemini konu alan açıklamalı arşiv fotoğraf sergisi de ziyaretçilere duygu dolu anlar yaşattı. Vatandaşlar, İstiklal Marşı’nın 100. Yıldönümü anısına hazırlanan platformun önünde bol bol hatıra fotoğrafı çekildi. Etkinliğe katılan herkese günün anısına Türk Bayraklı rozetler hediye edildi.