Kesik Hikaye' Kadına Şiddete Dikkat Çekti

26 Kasım 2019 04:19

Sultangazi Belediyesi,25 Aralık Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde düzenlenen tiyatro oyunuyla kadına şiddete dikkat çekti. 'Kesik Hikaye' izleyiciden tam not alırken oyuncuların performansı da göz doldurdu.

Sultangazi Belediyesi, 25 Aralık Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde farkındalık oluşturmak adına "Kesik Hikaye" adlı tiyatro oyununu izleyici ile buluşturdu.

Sadece kadına yönelik değil, şiddetin her türlüsünün kabul edilemeyeceğini konu alan 'Kesik Hikaye' oyununun yönetmeliğini Hakan Güneri yaptı. Gözde Gürkan, Mesut İzgi ve Ahmet Samet Kütükçü'nün sahnelediği oyun; izleyenleri hem duygulandırdı, hem düşündürdü. İnsanların birbirlerine olan tahammülsüzlüğünün kadın-erkek ilişkileri üzerinden anlatıldığı oyun izleyiciden de tam not aldı.

İzleyiciler arasında Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun'un eşi Tuba Dursun ve Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen de vardı. Öztürkmen,' Bu anlamlı günde düzenlediğimiz tiyatro oyunuyla sizlerin karşısında olmak, bir kez daha şiddete hayır demek istedik. Buna vesile olan oyuncularımıza teşekkür ediyoruz' dedi.

Kesik Hikaye oyuncuları, sanatın gücünün toplumsal birçok olaya dikkat çekmede önemli işlev gördüğünü ifade etti.  Yönetmen yardımcısı İlker Düzen, "Umarım bu tarz etkinlikle şiddet olaylarını minimuma indireceğiz" diye konuştu.