Koronavirüsle Mücadeleye Esnaf Desteği

16 Nisan 2020 08:00

Sultangazi Belediyesi, koronavirüs salgınını önlemek adına çalışmalarına devam ediyor. Koronavirüsle mücadeleye bir destek de ilçedeki esnaftan geldi. Karaca ve Poleren Tekstil, Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatmakta olan hastalara pijama ve iç çamaşır yardımında bulundu.

Türkiye, dört koldan koronavirüs salgınıyla mücadeleyi sürdürüyor. İlçedeki tedbirleri üst seviyeye çıkaran Sultangazi Belediyesi, vatandaşların bu süreçten en az şekilde etkilenmeleri için çalışmalarını hassasiyetle yürütüyor.

Salgında en önemli görevi üstlenen, hastalarla yakın temas halinde olan, bu süreci ailelerinden uzakta geçirmek zorunda kalan ve 7/24 çalışarak olağanüstü bir çaba gösteren sağlık çalışanlarına da destek sürüyor. İlçedeki sağlık çalışanlarına el dezenfektanlarının yanı sıra enerji verip bağışıklığı güçlendiren kuruyemiş paketleri de dağıtan Sultangazi Belediyesi, bir yandan da Bilim Merkezi eğitmenleri aracılığı ile 3D yazıcıda sağlık çalışanları için siperli yüz maskesi üretmeye devam ediyor.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, bir destek de Sultangazi esnafından geldi. Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hastalar için Karaca Tekstil iç çamaşırı, Poleren Tekstil ise pijama desteğinde bulundu. İlk etapta 1.000 pijama ve 3.000 iç çamaşırı hastane yetkililerine teslim edilirken, desteğin süreceği belirtildi.

Karaca Tekstil’in sahibi Yavuz Karaca ve Poleren Tekstil’in sahibi Erol Koç, bu süreçte herkesin imkanları dahilinde üzerine düşen görevler olduğunu belirtti. Karaca ve Koç, bu sürecin birlik ve beraberlik ruhuyla en kısa sürede atlatılacağının da altını çizdi.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da, bir kez daha dayanışma vurgusu yaptı. Başkan Dursun, “İnsanlığın sınandığı böyle bir süreçte, duyarlı davranan esnafımıza yaptığı yardımlardan dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Biz çok güçlü bir milletiz. Bu günleri, hep birlikte el ele vererek atlatacağımıza inancımız tamdır” diye konuştu.