Malkoçoğlu Mahallesi’ne Yeni Kültür Merkezi Geliyor

19 Temmuz 2022 08:30

Sultangazi Belediyesi, ilçenin dört bir yanını şık, modern ve çok fonksiyonlu kültür merkezleriyle donatıyor. Belediyenin Malkoçoğlu Mahallesi’nde yapımına başladığı yeni kültür merkezi de, gerek mimarisi gerekse de bünyesinde toplayacağı imkânlarla Sultangazi’ye çok yakışacak.

Sultangazi’yi tüm yönleriyle kalkındırarak çok daha yaşanabilir ve modern bir ilçe haline getirmek isteyen Sultangazi Belediyesi, bu amaçla altyapı, üstyapı, yeşil alan, kültür-sanat ve eğitim gibi alanlarda önemli projelere imza atarken bir yandan da ilçeyi şık, modern ve çok fonksiyonlu yeni kültür merkezleriyle donatıyor. 50. Yıl Kültür Merkezi, Esentepe Gençlik ve Spor Merkezi & Engelliler Merkezi ile Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki Şerife Bacı Kültür Merkezi’nin inşası hızla devam ediyor. Yapımları devam eden bu tesislere bir yenisini ekleyen Sultangazi Belediyesi, Malkoçoğlu Mahallesi’nde, yine vatandaşların çok seveceği bir kültür merkezini Sultangazi’ye armağan etmeye hazırlanıyor.

Yeni ve Şık Bir Yaşam Alanı

Selçuklu ve Osmanlı geleneklerinden izler taşıyan, modern bir mimari tasarıma sahip olan merkez, toplam altı kattan oluşacak. Malkoçoğlu Mahallesi’ndeki Sütçü İmam Parkı’nın yanına inşa edilen merkezde; meslek-sanat atölyeleri, derslikler, spor salonu, taziye salonu ve  çok amaçlı salonun yanı sıra muhtarlık, 112 Hızır Acil Merkezi, PTT şubesi, bay-bayan abdesthane ve mescitler yer alacak. Hiçbir detayın atlanmadığı merkezde, acil servis çalışanları için dinlenme odaları ve sporcular için soyunma odaları da bulunacak. Ayrıca vatandaşlar, Sultangazi Belediyesi’nin burada düzenleyeceği sanat ve mesleki eğitim kurslarından, gerekli tüm olanaklara sahip olarak, gönül huzuruyla faydalanabilecekler.

Sultangazi’ye Yakışacak Eserler

Sultangazi’ye yeni eserler kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Çok daha yaşanabilir ve gelişmiş bir ‘Sultanşehir’i adım adım inşa ediyoruz. Komşularımızın sağlıkta, ulaşımda, eğitimde, kültür-sanatta ve diğer tüm alanlarda en iyi hizmeti almasını istiyoruz. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz çok sayıdaki proje arasında, ilçemize kazandırdığımız kültür merkezlerimize de özel bir önem veriyoruz. En başta, hem sağladıkları imkânlarla hem de sahip oldukları güzel mimarileriyle, Sultangazimize yakışacak eserler üretmeyi amaçlıyoruz. Geçtiğimiz aylarda açılışlarını gerçekleştirdiğimiz Özdemir Bayraktar Gençlik ve Kültür Merkezimiz (Eski Habipler Mahallesi) ile Nene Hatun Kültür Merkezimizi (İsmetpaşa Mahallesi) bu düşüncelerle kıymetli komşularımıza armağan ettik. Malkoçoğlu Mahallemize kazandıracağımız kültür merkezimiz de; Selçuklu-Osmanlı geleneğini modernle buluşturan mimari çizgileri ve spor, eğitim, kültür-sanat gibi alanlarda sunacağı imkânlarıyla, ilçemizin değerini daha da artıracak bir yaşam alanı olacak. Şimdiden Sultangazimize hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu.