Mehmet Fatih Çıtlak Sultangazi Belediyesi’nin Konuğu Oldu

15 Nisan 2022 08:33

Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayının manevi güzelliklerini tüm ilçe sakinleriyle birlikte yaşamak adına değerli isimleri ağırlamaya devam ediyor. Son olarak İlahiyatçı – Yazar Mehmet Fatih Çıtlak, Ramazan söyleşisinde Sultangazililerle bir araya geldi.

Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan söyleşileri kapsamında bu kez, sevilen İlahiyatçı – Yazar Mehmet Fatih Çıtlak Sultangazililerle buluştu. Çıtlak’ın Ramazan’ı iyi değerlendirmek, Kur’an-ı Kerim’in kıymetini bilmek ve iyi Müslüman olmak konularına değindiği söyleşisini Sultangazililer ilgiyle dinledi.

Kur’an-ı Kerim’i okumanın ve anlamanın önemi üzerinde duran Çıtlak, “Kur’an okumayı henüz bilmeyen kardeşlerim, bu Ramazan kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Gerçekten zor değil. Harfleri aklınızda kodlayarak öğrendikten sonra gerisi çok hızlı gelişir. İhlâs Sûresi, Peygamber Efendimiz’in ‘Kur’an’ın üçte biridir.’ dediği sûredir. Üç kez okuduğunuzda Kur’an’ı hatmetmiş olursunuz. Bununla beraber, İhlâs Sûresi’ni mutlaka anlamaya çalışmalıyız. Burada çok güzel insanlar var. Hepinize geldiğiniz, dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

Çıtlak, konuşmasının sonunda Sultangazililerle buluşmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’a teşekkür etti.