Merve Gülcemal Sultangazililerle Buluştu

03 Haziran 2022 01:08

Sultangazi Belediyesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında düzenlediği söyleşilerin bu seferki konuğu, sevilen yazar Merve Gülcemal oldu. Çocuk eğitiminde doğru bilinen yanlışları konu alan söyleşiyi Sultangazililer ilgiyle takip ettiler.

Sultangazi Belediyesi, düşünce dünyasını zenginleştirecek seminer ve söyleşilerine devam ediyor. Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamındaki söyleşilerin yeni konuğuysa, kaleme aldığı çocuk kitaplarıyla geniş bir okur kitlesinin sevgisini kazanan Merve Gülcemal oldu. Erken yaşlardaki eğitim konusunda ezber bozan nitelikteki anlatımlarıyla da dikkat çeken yazar, bu kez Sultangazililer için sahnedeydi.

Ekranlar Çağında Çocuk Yetiştirmek

Gülcemal, modern çağın bir gerçeği olarak herkesin etrafını saran dijital ekranlara karşı anne-babaların ciddi bir sınav verdiğini söyledi. Telefon ve tabletlere bağımlılığa karşı yasaklama değil sınırlama yöntemini önererek, bunun nedenlerinin çocuğa mutlaka anlatılması ve ona daha yararlı alternatifler sunulması gerektiğini belirtti. Bunun için de çocukla gerçek ve samimi bir bağ kurmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Gülcemal, doğru bir eğitimin temelinde de bu bağın olduğunu söyledi.

Öğretmek Değil, Sevdirmek

Gülcemal, erken yaştaki eğitimde önemli olanın öğretmekten çok sevdirmek olduğuna dikkat çekti. Eğitim açısından en önemli yaşların da altıncı yaşa kadar olanlar olduğunu ve bu yaşların eğitim açısından iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Çocuğun karakter oluşumunun bu yaşlarda gerçekleştiğini söyleyen Gülcemal, aşamalandırılmış ve örnek olarak sevdirmeye dayalı bir eğitim yönteminin uygulanması gerektiğini belirtti.

Sultangazililerin ilgiyle takip ettiği söyleşinin sonunda sevilen yazar, Sultangazililerle buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile ekibine teşekkür etti. Söyleşide yer alan vatandaşlar da, önemli bir konu hakkında değerli bilgiler veren bir program olduğunu ifade ederek belediyeye teşekkür ettiler.