Online Rehberlik Hizmeti

30 Eylül 2020 07:38

Sultangazi Belediyesi'nden Ücretsiz Rehberlik Hizmeti

Sultangazi Belediyesi, koronavirüs salgınının gölgesinde geçen yeni eğitim öğretim döneminde de öğrencileri yalnız bırakmıyor, onlara dijital danışmanlık hizmeti sunuyor. Öğrenciler, www. sultangazi.bel.tr adresinden rehber öğretmenlerle görüşme fırsatı buluyor.

Koronavirüs sürecinde okuldan uzak kalan öğrencilere danışmanlık hizmeti sunmak isteyen Sultangazi Belediyesi, online rehberlik hizmetini hayata geçirdi. www.sultangazi.bel.tr adresinden verilen rehberlik hizmetiyle, alanında uzman eğitmenler, Sultangazili gençlerle dijital ortamda buluşuyor.  Öğrenciler rehber öğretmenlerle birebir muhatap olarak merak ettiği her şeyi sorma fırsatı buluyor.

Rehberlik hizmetiyle salgının öğrenciler üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirilerek, onların motivasyonlarının artması sağlanıyor. Rehber öğretmenleri, hafta içi her gün saat 09.00 ve 17.30 saatleri arasında öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlıyor. Rehber öğretmenleri, her öğrenciye farklı çalışma programları oluşturuyor ve bu programın takibini sağlıyor.

"Eğitmenler, öğrencilerin sorularını çözüme kavuşturuyor"

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, online rehberlik hizmetinin öğrenciler için çok önemli olduğunun altını çizdi. Başkan Dursun, " Gençlerimiz salgınla birlikte derslerini dijital ortamdan takip etti. Öğrencilerimizin bu sürece adapte olmasını sağlamak, varsa konsantrasyon sorununu ortadan kaldırmak için online danışmanlık hizmetini hayata geçirdik. Öğrencilerimiz, hocalarıyla direkt iletişime geçerek dijital ortamda karşılaştığı sıkıntıları anında çözüme kavuşturuyor. Eğitmenlerin verdiği psikolojik destek, onların kendini daha iyi hissetmelerini de sağlıyor. Pandemi sebebiyle içinden geçtiğimiz bu zor süreci titizlikle yürüten Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Sultangazi Belediyesi olarak öğrenci ve öğretmenlerimizin her daim yanında olduğunu belirtiyor, bir kez daha 2020-2021 eğitim-öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Velilere Yönelik Bir Platform Hazırlanıyor

Başkan Dursun, anne-babalara yönelik yapılacak olan yeni projenin de müjdesini verdi. Başkan Dursun; "Salgın süresince anne babaların tutum ve davranışları çok önemli. Online rehberlik hizmetinin ardından anne- babaların faydalanabileceği bir platform için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.