SEDA KENDİ REKORUNU KIRDI !

07 Eylül 2020 09:18

LGS ve YKS’ ye hazırlanan öğrencilerini  ‘pandemi’ sürecinde dahi yalnız bırakmayan Sultangazi Eğitime Destek Akademisi (SEDA),  öğrencilerini üniversite ve liselerle buluşturmanın heyecanını yaşıyor. SEDA çatısı altında YKS'ye hazırlanan 476 öğrenci, çeşitli üniversitelere yerleşmeye hak kazandı. Öte yandan LGS’ye hazırlanan 307 öğrenci;merkezi sınavla alım yapan, nitelikli liselere yerleşme başarısı gösterdi.

YKS’de Büyük Gurur

11 Öğrenci Tıp Fakültesi Kazandı

Ücretsiz, dershane formatındaki hazırlık kurslarımız sayesinde 11 öğrenci Tıp Fakültesine, 1 öğrenci Pilotaja, 10 öğrenciDiş Hekimliği ve  Eczacılık Fakültelerine, 18 öğrenci Hukuk Fakültesine, 62 öğrenciMimarlık ve Mühendislik Fakültelerine, 5  öğrenci Dil ve Konuşma Terapisine, 41 öğrenciHemşirelik, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon  bölümlerine, 29 öğrenciPsikoloji ve PDR’ ye, 42 öğrenci Eğitim Fakültesine(öğretmenlik) ve 257 öğrenci de diğer  fakültelere olmak üzere toplamda 476 öğrenci üniversiteye yerleşti. İçlerinden bazıları, Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ, Galatasaray gibi Türkiye’nin en iyi okullarına yerleşti.

LGS’de Yüksek Başarı

SEDA çatısı altındaLiselere Giriş Sınavı (LGS)’na hazırlanan öğrenciler de sınavda önemli başarılar elde etti. 307 öğrenci Robert Koleji, Çapa Fen Lisesi, Vefa Anadolu Lisesi, Pertevniyal Anadolu Lisesi, Beşiktaş Anadolu Lisesi, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi gibi okullar dahil olmak üzeremerkezi sınavla alım yapan liselere yerleşme hakkı kazandı. Böylece SEDA, bir kez daha başarısını kanıtlamış oldu.

“Eğitim Önceliğimizdir”

SEDA’nın sınavlardaki başarısının büyük emeklerin eseri olduğunu belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Eğitimin önceliğimiz olduğunu her fırsatta ifade ediyoruz. Başarı hiçbir zaman tesadüf değildir. Hem SEDA bünyesinde görev yapan öğretmenlerimizi, hem de öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Kişiye Özel Başarı Programı

SEDA’yı başarıya götüren en önemli nokta,  kişiye özel başarı ve ders programı oluşturması oldu.  Öğrenci ve aile ilişkilerini de programa dahil eden SEDA öğretmenleri, bu yıl da emeklerinin karşılığını öğrencilerini Türkiye’nin en iyi okullarına yerleştirerek aldı.