Sultangazi Belediyesi Adıyaman Tanıtım Günlerinde!

23 Kasım 2019 06:01

Adıyaman’ın çiğköftesi, narı, pekmezi ve daha birçok yöresel lezzeti İstanbullularla buluştu. ‘Adıyaman Tanıtım Günleri’nde Sultangazi Belediyesi açtığı stantta yapılan hizmetleri anlatırken, çocuklara da eğitmenler eşliğinde deneyler yaptırıldı.

Güneşin kenti Adıyaman'ın kültürü ve yöresel lezzetleri İstanbul'a taşındı. Adıyamanlılar Vakfı ve Adıyaman Dernekler Federasyonu'nun düzenlediği Adıyaman Tanıtım Günleri Yenikapı'da ziyaretçilerini ağırladı.

Açılışa; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun,  Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Sultangazi AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Adıyaman Dernekler Fedarasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin’in yanı sıra Adıyaman ilçe belediyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sultangazi Belediyesi, ilçedeki hizmetleri anlatmak ve ziyaretçilerin Adıyaman kültürünü yakından tanıması adına etkinlik alanda stant kurdu. Standın ilk ziyaretçisi TBMM Başkanı Mutafa Şentop oldu. Meclis Başkanı Şentop, stantta deney alanı kuran Bilim Merkezi’nin çalışmaları hakkında Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’dan bilgi aldı. Şentop, stantta sergilenen Mimar Sinan’ın Sultangazi’ye kazandırdığı Mağlova Su Kemeri görseline de hayran kaldı.

Stantta Sultangazi Bilim Merkezi’nin hazırladığı deney alanı, çocukların ilgi odağı oldu. Küçük mucitler, eğitmenler gözetiminde yaptıkları deneylerle eğlenirken öğrendi. Aileleri de meraklı gözlerle onları takip etti.

Sultangazi’de Adıyamanlıların yoğun olarak yaşadığını söyleyen Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan, huzur ve mutluluk şehri olan Adıyaman’ın böyle etkinliklerle tanıtılması mutluluk verici’ diye konuştu.

Başkan Dursun, belediye standında ziyaretçileri karşıladı, “Yaptığımız hizmetleri aktarmanın yanı sıra Bilim Merkezimizle birlikte çocuklarımızın kişisel beceri ve yaratıcılığının gelişmesi için onlara deneyler yaptırıyoruz. Böylece geleceğin mucitlerinin yetişmesine katkıda bulunuyoruz’ dedi.

Ziyaretçiler etkinlik alanında Adıyaman’ın yöresel lezzetlerini de tatma fırsatı buldu. Tanıtım günlerinde çiğköfteden yapılan Nemrut Dağı heykeli, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.