Berber ve Kuaförler Dezenfekte Edildi

07 Mayıs 2020 09:53

Koronavirüs salgınında normalleşme sürecinde İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge kapsamında 11 Mayıs pazartesi gününden itibaren berber ve kuaförler tekrar açılıyor. Kararla birlikte harekete geçen Sultangazi Belediyesi, ilçe genelindeki tüm kuaför ve berber dükkanlarını dezenfekte ederken, işletmelere el dezenfektanı yerleştirildi.

Koronavirüs salgınını önlemek için alınan tedbirler kapsamında berber ve kuaförler, İçişleri Bakanlığı’nca yayınlanan genelge kapsamında bir süreliğine kapatılmıştı. Salgın sürecinde normalleşme adımları atılırken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, berber ve kuaförlerin 11 Mayıs tarihinde tekrar açılacağını duyurdu. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile Pazartesi günü itibariyle berber ve kuaförler belli kuralla uyarak vatandaşa hizmet vermeye başlayacak.

Kararla birlikte harekete geçen Sultangazi Belediyesi, ilçedeki kuaför ve berberlerin temizlik ortamlarının sağlanması için çalışmalara başladı. Öncelikle özel kıyafetli belediye çalışanları, işletmelerde dezenfektan çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, dükkanlara vatandaşın el temizliğini sağlaması adına dezenfektan makineleri yerleştirdi. Ayrıca çalışanların takması için ilçe genelindeki tüm berber ve kuaförlere maske dağıtıldı.

“Çalışmalarımızı Titizlikle Sürdürüyoruz”

Çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirten Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, vatandaşların endişe etmemesini söyledi. Başkan Dursun, “ İlçemizdeki tüm berber ve kuaförlerimizde köşe bucak dezenfektan çalışması gerçekleştirdik. Vatandaşımızın gönlü rahat olsun. Biz gerekli önlemi alıyoruz, vatandaşlarımızdan da kendi kişisel önlemlerini alma, sosyal mesafe kurallarına uyma ve maskesiz dışarı çıkmama hususunda hassas davranmalarını rica ediyoruz.  Normalleşme sürecinde de tedbiri elden bırakmayacağız. Hep birlikte bunun da üstesinden geleceğimize inancımız tamdır” diye konuştu.