Sultangazi Belediyesi Fırsatçılara Göz Açtırmadı

16 Mart 2020 08:37

Sultangazi Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, koronavirüs salgını sonrası bazı ürünlerde yapıldığı iddia edilen fiyat artışını kontrol etmek amacıyla denetime çıktı. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, salgın fırsatçılığına izin vermeyeceklerini belirtti.

Türkiye'de koronavirüs vakası görülmesini ardından tedbirleri üst seviyeye çıkaran Sultangazi belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Zabıta ekipleri, salgın nedeniyle bazı ürünlerde yapılan anormal fiyat artışlarına karşı önlem almak amacıyla, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında ilçe genelinde ‘fahiş fiyat’ denetimine çıktı. Sultançiftliği Merkez Cami önünden başlayarak ilçe genelindeki market, toptan ve perakende satış yapan işyerlerinde fiyat-etiket kontrolü gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, öncelikle koronavirüse karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Başkan Dursun, kalabalık yerlere mecbur kalınmadıkça gidilmemesi uyarısında da bulundu.

Fahiş Fiyat Artışına Sıkı Denetim

“Belediye olarak her türlü önlemi alıyoruz” diyen Başkan Dursun, salgın sonrasında özellikle bazı ürünlerde yapılan fiyat artışlarına dikkat çekti. “Çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Bu sorunu menfaate dönüştürmek isteyen kişilere karşı halkımızı korumak zorundayız” diye konuştu.

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, fırsatçılığa karşı verilen mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak duyarlı davranan esnafa teşekkür etti. “Yapmış olduğumuz çalışmalarda özenle davranan esnafımızı, toptancılarımızı gördük. Onlara teşekkür ediyorum” diye belirtti.

Zabıta ekipleri, Sultangazi'nin 6 ayrı bölgesinde denetime çıktı. Ekipler, bakkal ve marketlerde yaptıkları denetimlerde fiyat etiketlerini incelerken, satıştan kaçırılan ürün olup olmadığını da kontrol etti.

Zabıta ekipleri, ilçe genelinde fahiş fiyat uyguladığı tespit edilen esnafla ilgili tuttuğu tutanakları, Ticaret İl Müdürlüğü'ne iletecek. Ticaret İl Müdürlüğü de işletmeler için para cezası uygulayacak. Ayrıca vatandaşlar da tespit ettikleri fiyat artışı yapan işyerlerini zabıta ekipleri ya da Ticaret İl Müdürlüklerine bildirebilecek.