Sultangazi Belediyesi Hayati İnanç’ı Ağırladı

08 Ocak 2022 03:10

Sultangazi Belediyesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında birbirinden değerli isimleri vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. “Can Veren Pervaneler” söyleşisiyle sahne alan Hayati İnanç, Divan Edebiyatından günümüze uzanan keyifli bir sohbeti Sultangazililerle paylaştı.

Sevilen isim Hayati İnanç, “Can Veren Pervaneler” söyleşisiyle Sultangazi Belediyesi’nin konuğu oldu. Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında düzenlenen söyleşiye Sultangazililer yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, bina girişindeki HES kodu kontrollerinin ardından programın gerçekleşeceği salona alındı. Programa eşi Tuba Dursun ile birlikte katılan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun; AK Parti Sultangazi Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Ayvalı, meclis üyeleri ve çoğunluğu gençlerden oluşan seyircilerle beraber söyleşiyi dinledi.

‘İnsan sevdiği kadar değer alır’

Hayati İnanç, söyleşisinde insanın manevi gelişim yolculuğunda dikkat etmesi gerekenlere değindi ve İmam-ı Azam, Davud-i Tâi gibi İslam alimlerinin hayatlarından bazı kesitler anlattı. Divan Edebiyatından dizelerin de bolca yer aldığı söyleşiyi seyirciler ilgiyle takip etti.

İnanç, tıpkı mide gibi aklın ve kalbin de doyurulması gerektiğine dikkat çekti ve ekledi: “İnsanın kafası da gıda ister: Bilgi. Kalbi de gıda ister: Feyz. İkisi ayrıdır. Hepsi birden doyurulursa insan, insandır. Ne kadar değerlisin? Sevdiğin kadar değerlisin. Neyi sevdiğine dikkat et. Dünya beş para etmiyor. Onu seven, onun gibi değersizleşir. Geçici, yalancı, vefasız olduğu için sevmeyeceğiz ama dünya hayatı, bizim sonsuz saadeti kazanabilmek için tek fırsatımız. Yani ticaret yeri. Kazanç yeri. Çalış, gayret et, topla, devşir ama gönlünü verme.”

‘Tüm Sultangazililer bizim için çok değerli’

Başkan Dursun, Hayati İnanç’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu: “Gönüllere, maneviyata hitap eden Hayati İnanç Hocamızla bir aradayız. Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonumuz, böyle söyleşilerin yanı sıra çocuk ve yetişkin tiyatrolarımızla, konserlerimizle, bilim merkezimizdeki etkinliklerimizle ve daha nicesiyle devam ediyor. Şehrimizi imar etme ve insanlarımızı ihya etme adına da gayret etmeye devam ediyoruz. Özellikle kültür ve sanat faaliyetlerinin çok daha güzel icra edilebileceği mekânları olabildiğince çoğaltmaya gayret ediyoruz. İlçemizin dört bir yanına çok güzel tesisler kazandırıyoruz. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Sultangazi’de yaşayan herkes, istisnasız, bizim için çok değerli. Sultangazi’de yaşayan komşularımızın daha mutlu ve huzurlu olmaları için, istedikleri her şeyi Sultangazi’de bulabilmeleri için, tüm çalışma arkadaşlarımızla büyük bir gayret gösteriyoruz.” dedi.

Programın sonunda Başkan Dursun, eşi Tuba Dursun ve Vasfiye Ayvalı ile beraber Hayati İnanç’a çiçek takdiminde bulundu.