Sultangazi Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi

13 Aralık 2022 06:21

Sultangazi Belediyesi ile HAK-İŞ’e bağlı Hizmet İş ve Öz Güven-Sen Sendikaları arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı. Törende Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi Belediyesi Personel Anonim Şirketi(SUGAŞ) bünyesindeki işçilere sosyal haklarını iyileştirmek ile birlikte maaşlara toplamda yüzde 120’lik bir zam yapıldığını duyurdu.

Sultangazi Belediyesi Personel Anonim Şirketi (SUGAŞ) ile HAK-İŞ’e bağlı Hizmet İş ve Öz Güven-Sen Sendikaları arasında imzalar atıldı. SUGAŞ bünyesinde çalışan işçilere yönelik gerçekleşen toplu iş sözleşmesine Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, SUGAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Durmuş, Miksen Genel Sekreteri Av. Zekeriya Sancı, Hizmet İş 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Canpolat, Öz Güven-sen Genel Sekreteri Hasan Koç ve sendika işçileri katıldı.

Sosyal Haklara İyileştirme

Toplu sözleşmede İşçilerin sosyal hakları da ciddi oranda iyileştirildi. 3 çocuk sınırı kaldırılarak, sınır olmaksızın çocuk başına 80 tl ek ödeme belirlendi. Yemek ücreti 55 liraya yükseltilirken, yol parası aylık mavi akbil ücretiyle aynı duruma getirildi. Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verilen ikramiyelerde ortalama yüzde 200’e yakın artışlara gidilirken öğrenim, ölüm, evlenme ve askerlik yardımlarında da yüzde 80 artış gerçekleştirildi.

“Bizler çalışanlarımızın yanındayız”

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, 2022-2024 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi ile ilgili konuştu. Başkan Dursun, “Sultangazi’ye hep birlikte hizmet ediyoruz. Bizler her zaman sizin yanındayız. Sadece maddi anlamla değil, manevi olarak de her daim yanınızdayız” diye konuştu.

Yüzde 120 Zam

6 ayda bir enflasyon farkına göre toplu iş sözleşmesinin düzenleneceğini belirten Başkan Dursun, “Yaklaşık yüzde 120’ye varan bir zam oranı uyguladık. Ocak ayı itibari ile 6 aylık planlamalarda sizlere enflasyon farkları vereceğiz. Mutlu ve huzurlu bir şehri ortaya çıkaracak olan bizleriz. Sizlerin gayretine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Dursun, Temmuz ayından bu yana 4 aylık maaş farkının da SUGAŞ personeline yatırıldığının müjdesini verdi.