Sultangazi Belediyesi'nden Kaldırım İşgali Önlemi

27 Şubat 2020 05:15

Sultangazi Belediyesi, işyerleri için yaptığı çizgi çalışmasıyla kaldırım işgalini kaldırarak  vatandaşın yaya yolunu açıyor.İşaretlenen sarı çizgiyi aşarak ihlal yapan esnafa idari para cezası uygulanacak.

Sultangazi Belediyesi, işlek cadde ve sokaklarda bulunan işyerlerinin kaldırım işgalini önlemek için harekete geçti. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde yaya yolunu kapatan ya da sınırlayan işyerleri için çizgi çalışması yapıldı.

Zabıta ekipleri, dükkan dükkan dolaşarak kaldırım işgali yapan esnafı uyardı, ardından çizgi çalışması yapıldı. Ekipler sarı çizgiyle işaretlenen yerin dışına çıkılmamasını istedi. Kurala uymayan esnafa Kabahatler Kanunu gereğince idari para cezasının uygulanacağı da belirtildi.

Çalışmaların yaya yolunu rahatlatacağını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, "Vatandaşımızın yaya yolunu daha rahat kullanabilmesi için çizgi çalışması gerçekleştirdik. Özellikle bebek arabalı ve tekerlekli sandalye kullanan kardeşlerimizin yaya yolunu kullanırken sıkıntı yaşadığı noktalarda çizgi çalışması yaptık. Esnafımızdan ricamız bizlere yardımcı olmaları ve çizilen sarı çizgiyi aşmamaları" diye konuştu.