Sultangazi Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Mama Desteği

08 Mayıs 2020 07:43

Sultangazi Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle sokak hayvanlarının aç kalmasını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, şehrin belli noktalarına sokak hayvanlarının beslenmesi için mama kabı bırakıyor.

Koronavirüs salgınıyla birlikte ilçedeki tedbirleri üst seviyeye çıkaran Sultangazi Belediyesi, bu süreçte sokak hayvanlarını da unutmuyor. Salgınla birlikte boşalan cadde ve sokaklardaki hayvanların yiyecek sıkıntısı çekmemesi için çalışmalarını sürdüren Sultangazi Belediyesi, onlara mama desteği sağlamaya devam ediyor.

Veterinerlik birim ekipleri tarafından şehrin belli noktalarına sokak hayvanları için mama kabı bırakıyor. Böylece bu zorlu süreçte sokak hayvanlarının yiyecek sıkıntısı çekmesinin de önüne geçilmiş oluyor.

“Onlar bizim konuşamayan dostlarımız” diyen Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, salgın sürecinden sokak hayvanlarının da olumsuz etkilendiğini belirtti. Başkan Dursun, “Her canlının yaşamaya hakkı vardır. Can dostlarımızın yetersiz beslenmemesi ve aç kalmaması adına ilçe genelinde belli noktalara mama kapları bırakıyoruz. Bu süreçte onları korumak, mama desteğinde bulunmak bizim görevimiz” diye konuştu.