Sultangazi Belediyesi Yoğun Kar Yağışına Karşı Teyakkuzda

10 Mart 2022 09:40

Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan Sultangazi Belediyesi, kar yağışının beklendiği Çarşamba gününden itibaren ekiplerini teyakkuza geçirdi. 51 araç ve 310 personelden oluşan karla mücadele ekipleri, Sultangazi’nin tüm mahallelerinde 7/24 çalışıyor.

Ekipler, karla mücadele araçlarını henüz yağış başlamadan ilçenin önemli ulaşım noktalarına konumlandırdılar. Ayrıca,  camiler, aile sağlığı merkezleri, siteler ve muhtarlık önleri gibi  birçok noktaya tuz çuvalları dağıtan ekipler, başta ana arterler olmak üzere yollarda tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi.

Çalışmalar Afet Koordinasyon Merkezi’nden Yürütülüyor

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına karla mücadele çalışmalarını hızlı bir şekilde koordine eden Sultangazi Belediyesi, bu doğrultuda bir afet koordinasyon merkezi oluşturarak ekiplerin yaşanabilecek olumsuzluklara daha etkin bir şekilde müdahale etmesini sağlıyor.

Sultangazi Belediyesi 51 Araç ve 310 Personelle 7/24 Sahada

Karla mücadeleye 310 personel ve yüksek donanımlı 51 araçla katılan Sultangazi Belediyesi, gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Yağışın beklendiği Çarşamba gününden itibaren karla mücadele mesaisine başlayan ekipler, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına büyük gayret gösteriyor. Buzlanma tehlikesine karşı önceliği tuzlama çalışmalarına veren ekipler, ana arter ve yollarda çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Sokak Hayvanlarına Mama Desteği

Öte yandan soğuk havalarda yeterli beslenemeyen sokak hayvanlarının ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı gerçeğinden hareketle, Sultangazi Belediyesi Veteriner İşleri Şefliği kilolarca mama dağıtımı gerçekleştiriyor. Kedi ve köpekler için ayrı hazırlanan yüzlerce kilo kuru ve yaş mama, başta şehir ormanları olmak üzere ilçenin dört bir yanındaki besleme noktalarına dağıtılıyor.

“Karla mücadele ekiplerimiz 7/24 görev başinda”

Yoğun kar yağışında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Değerli komşularımızı dikkatli ve tedbirli olmaya davet ediyorum. Bizler, meteorolojinin uyarıları doğrultusunda hemen harekete geçerek gerekli hazırlarımızı tamamlamıştık. Şimdi de, komşularımızın hiçbir mağduriyet yaşamaması adına ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz. Böyle zamanlar belediyeler için dinlenilecek zamanlar değil seferberlik yapılacak zamanlardır. Bizler de, tıpkı geçen seferki yoğun kar yağışında olduğu gibi, 7/24 görevimizin başındayız. Ekiplerimiz sokak sokak, cadde cadde, büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum. Bir önceki kar yağışında olduğu gibi bu karla mücadele sınavını da inşallah başarıyla vereceğiz. Değerli komşularımıza gerekli olmadıkça araçlarıyla yola çıkmamalarını tavsiye ediyorum. Komşularımız, 444 23 32 numaralı Çözüm Merkezimiz üzerinden 7/24 bizlere ulaşabilirler. Ekiplerimiz, komşularımızın bildirdiği sorunları gidermek ve talepleri yerine getirmek noktasında hassasiyetle çalışıyorlar. Rabbim bizleri afetlerden korusun ve hepimizin yar ve yardımcısı olsun.” şeklinde konuştu.