Sultangazi’de 23 Nisan Heyecanı

23 Nisan 2020 03:10

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sultangazi’de renkli görüntülere sahne oldu. Sultangazi Belediyesi, hem çocuklara hem de evlerindeki vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılı, ilçe genelinde coşkuyla kutlandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl olduğundan daha farklı kutlandı. Sultangazi Belediyesi, evlerinde olan çocukların bayram coşkusunu yaşaması için harekete geçti. İlçe genelinde birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi.

Masal Kahramanları Sultangazi Sokaklarında

Bayram coşkusu 22 Nisan Çarşamba günü itibari ile başladı. Nasrettin Hoca, Karagöz- Hacivat gibi çocukların sevdiği masal karakterleri, sokaklarda renkli görüntüler oluşturdu. Palyaço ve hokkabazların da bulunduğu korteje Türk bayrağı asılı renkli arabalar da eşlik etti. Müzik eşliğinde 15 mahalleyi dolaşan ekipler, çocuklara keyifli anlar yaşattı. Sadece çocuklar değil, mahalle sakinleri de ellerindeki Türk bayraklarıyla pencere ve balkonlara çıkarak eğlenceye ortak oldu.

Çocuklara Gofret ve Şekerleme Sürprizi

Palyaçoların çocuklara bir de sürprizi vardı. Camdan sarkıtılan sepetlerin içine çocuklar için gofret, şekerleme, balon ve Türk Bayrağı konuldu. Mutluluğu yüzlerinden okunan çocuklar, hediyeler için teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Renkli Kortej Mahalle ve Sokakları Gezdi

23 Nisan Perşembe sabahından itibaren aralarında masal kahramanları, palyaço, hokkabaz ve renkli arabaların bulunduğu kortej, Sultangazi sokaklarını tekrar dolaşmaya başladı. Çocuklar ve aileleri, bu zor süreçte bir nebze olsun eğlenme imkanı buldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 100 Yaşında!

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu yıl her zamankinden özel olduğunu belirtti. Başkan Dursun, “Millet iradesinin yansıması olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, artık 100 yaşındadır! Bağımsızlığını bir asır önce tüm dünyaya ilan eden Türkiye, bugün de aynı kararlılıkla yoluna devam etmektedir” diye konuştu.

“Çocuklar Bizim Geleceğimiz”

Vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutlayan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, çocukların yarının teminatı olduğunu bir kez daha belirtti. Başkan Dursun,”Koronavirüs tedbirleri gereğince bayramı meydanlarda kutlayamasak da geleceğimiz olan çocuklarımıza bayram coşkusunu yaşatmak için çalışıyoruz. Onların bir gülümsemesi, bize dünyaları veriyor. Bu zor süreci hep birlikte en kısa sürede atlatacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

“Evlerimizde Kalalım”

Başkan Dursun, salgının yayılmasını önlemek adına bir kez daha evde kalın uyarısında bulunarak,” Sokağa çıkma kısıtlamasına uyalım. Mümkün olduğunca acil olmadıkça dışarı çıkmayalım. Tedbir, bu hastalığı yenmemizdeki en önemli unsurdur” dedi.