Sultangazi’de Adıyaman Havası

17 Aralık 2022 11:56

Güneşin Kenti Adıyaman’ın kültürü, birbirinden lezzetli yöresel tatları ve türküleri Sultangazililerle buluştu. Adıyaman Yöresel Günleri Kahtalı Mıçe ve Harfane Grubu ile renklendi. Sevilen sanatçılar en güzel türkülerini Sultangazililer için söyledi.

Sultangazi Belediyesi, Anadolu’nun tarih kokan şehirlerinin lezzetlerini, kıyafetlerini, müziklerini ‘Yöresel Günler’ ile ilçe sakinlerine tanıtmayı sürdürüyor.

Malatya, Trabzon, Rize, Kastamonu, Erzurum, Ardahan, Sivas’ın ardından Yöresel Günlerin finalinde ilçede Adıyaman havası esti. Güneşin kentinin yöresel tatları, türküleri, halayları Adıyaman Yöresel Günleri ile Sultangaziye taşındı. Sultangazi Etkinlik Alanı’nındaki yöresel günlere Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve eşi Tuba Dursun, Adıyaman Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, İBB Meclis Üyesi ve Etkinlik Komisyonu Başkanı Cemil Keskin, Siyasi Parti İlçe Başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye başkan yardımcıları muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Adıyamanlılar Gerçekten Misafirperverdir”

Adıyaman’ın tarihi ve kültürel zenginliklerine değinen Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, “Adıyaman’ın bizim hayatımızda ayrı bir önemi var. Adıyamanlılar gerçekten misafirperverdir. Hangi kapıyı çalarsanız çalın çay ikram etmeden sizi göndermezler. Böyle özel ve güzel bir şehrin insanları şimdi burada toplandı. Belediye Başkanımız bu güzel ortamı hazırladı ve insanlarımızla bizleri buluşturdu. Emeği geçenlere ve Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Dursan’a gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

“Yöresel günlere olan ilgiden memnunuz”

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, yöresel günlere olan ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. Başkan Dursun, “Kültürel farklılıklarımızı zenginliğe dönüştürmeyi başarmış bir toplumuz. 81 ilin mozaiği olan bu güzel ilçemizde yöresel günlerle bir çok ilimizi ağırladık. Şehirlerimizin kültürlerini tanıtırken, komşularımızla burada güzel anılar paylaştık. Öncelikle yöresel günlerde başta derneklerimiz olmak üzere emeği geçen herkese ve yoğun ilgi gösteren komşularımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

“Finalimizi Adıyaman ile yapıyoruz”

Başkan Dursun, “Büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiğimiz memleket günlerimizin finalini bugün Adıyaman ile yapıyoruz. Adıyaman huzurun, barışın ve kardeşliği şehri. İnşallah bugün finali kardeşlikle, barışla ve huzurla yapmış olacağız. Yaklaşık 2 buçuk aydır devam eden memleket günlerimiz sona eriyor. İnşallah bir sonraki yılda, 2023’te çok yoğun bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bereketini çok gördük. Sultangazililer etkinlik alanını doldurdular. Hem İstanbul’u hem de memleketi yaşadık” dedi.

“Derneklerimize gönülden teşekkür ediyorum”

26 tane sivil toplum kuruluşunun organizasyonu düzenlediğini belirten Başkan Dursun, “Çok güzel bir organizasyon yaptılar. Derneklerimize gönülden teşekkür ediyorum. Bu finalle yöresel günlerimizi coşkulu bir şekilde bitirmiş olacağız. Bugün herkesin çok sevdiği Kahtalı Mıçe burada sahne alıyor. Herkes çok uzun zamandır bir Kahtalı Mıçe konseri bekliyordu. Kahtalı Mıçe tüm şehri ve etkinlik alanını coşturacak” dedi.

26 yeni otobüs müjdesi

Başkan Dursun, konuşmasında Sultangazi’de yaptıkları hizmetlere de değindi. Sultangazi'de çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Başkan Dursun, tamamlanarak hizmete alınan ve yapımı devam edenlerle birlikte toplamda 7 kültür merkezi inşa ettiklerini söyledi. Belediye bütçesine 100 milyon TL tasarruf sağlayan 73 yeni aracın ardından yeni bir adım attıklarını kaydeden Başkan Dursun, şimdi de 26 yeni otobüs için alım sürecinin devam ettiği müjdesini verdi. Sultangazi’ye her alanda en iyi hizmeti sunduklarını kaydeden Başkan Dursun, “Eğitimden kültüre, sanattan spora, altyapıdan üstyapıya her alanda çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Sevgi, Hoşgörü ve Aidiyet Duygusuyla Buradayız”

Konuşmasına emeği geçenlere şükranlarını sunan İBB Meclis Üyesi ve Etkinlik Komisyonu Başkanı Cemil Keskin ise “Bu organizasyonun gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Av. Abdurrahman Dursun’a teşekkür ediyorum. 26 tane Adıyamanlı STK’mızla sevgiyle, hoşgörüyle, aidiyet duygusyla, güçlü bir şekilde buradayız. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Dursun Stantları Gezdi

Konuşmaların ardından Başkan Dursun beraberindeki protokolle etkinlik alanını gezdi. Her standa uğrayarak esnafla ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Dursun’a vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Kahtalı Mıçe Konseri

Ünü Adıyaman’ı aşan sevilen sanatçı Kahtalı Mıçe, alanı dolduran kalabalığa müzik ziyafeti sundu. Sevilen türküleri Sultangazililer için söyleyen Kahtalı Mıçe, Adıyaman Harfane Grubu ve İbrahim Harikases hem hüzünlendirdi hem de hareketli türküleri ile eğlenceyi doruğa çıkardı. Seyirciler, alkışlarla sevilen sanatçılara eşlik etti.

Vatandaşlardan Yöresel Ürünlere İlgi

Vatandaşlar, çiğköfteden bademe, Adıyaman kahvesinden nar suyuna kadar bir çok yöresel ürünlerin sergilendiği standlara büyük ilgi gösterdi. Yöresel ürünlerin yansıra Adıyaman Besni Kaymakamlığı Atmalı Girişimci Kadınlar Kooperatifi ve Adıyaman Futbol Kulübünün standlari da dikkat çekti. Adıyamanlılar memleket hasreti giderirken, ilçe sakinleri de Adıyaman kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.