Sultangazi’de Hamsi Festivali

30 Ekim 2022 11:18

Rize’nin hamsisi, çayı, kemençe ve horunu Sultangazi’ye taşındı! Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Rizeliler Derneği’nin düzenlediği Yöresel Ürünler ve Hamsi Festivali’nde vatandaşa yaklaşık 3 ton hamsi dağıtıldı.

Sultangazi Belediyesi, Anadolu’nun tarih kokan şehirlerinin lezzetlerini, kıyafetlerini, müziklerini kısacası kültürlerini ‘Yöresel Günler’ ile ilçe sakinlerine tanıtıyor.

Bu kez çayın başkenti Rize’nin meşhur lezzetleri Yöresel Günler ile Sultangazililere tanıtıldı. Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Rizeliler Derneği’nin düzenlediği Rize Günleri, Hamsi Festivali ile şenlendi. Sultangazi Belediyesi Etkinlik alanında düzenlenen festivale Sultangazi Belediye Başkanı Av.Abdurrahman Dursun, MHP İstanbul İl Başkanı Bilal Gür, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, MHP Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Özel, Sultangazi Rizeliler Dernek Başkanı Orhan Yazıcılar, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Hamsi Festivali’ne ilçe sakinlerinin de ilgisi yoğundu.

Hamsi, Kemençe, Horon

Yaklaşık 3 ton hamsi, dev kazanlarda kızartılarak ve ızgaralarda pişirilerek ekmek arası yapıldı. Hamsi yemek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalde, ziyaretçiler kemençe ve horona da doydu. Karadeniz müzikleri ile coşan misafirler bol bol horon tepti.

Yöresel Günlere Devam

Festival alanını gezen Başkan Dursun ve beraberindekiler, standın başına geçerek vatandaşa balık ekmek dağıttı. Yöresel günlerle Sultangazililerin farklı kültürlerle buluştuğunu ifade eden Başkan Dursun, yöresel günlerin devam edeceğini söyledi. “Bugün çok güzel bir festivalde bir aradayız. Tüm konuklarımızı can-ı gönülden selamlıyorum. Sultangazi Belediyesi olarak her hafta başka bir ilimizin lezzetini, müziğini, kendine has kültürünü Sultangazi’ye taşıyoruz. Bu hafta burada Rizeli kardeşlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Karadeniz, hamsisi ile, çayı ile, müziği ile ve muhteşem coğrafyası ile ülkemizin birçok güzelliğini bir arada sunan bir bölgemiz. Bizler burada, Sultangazi’de, Türkiyemizin her yöresinden vatandaşlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Bundan sonraki haftalarda da başka illerin katılımlarıyla yöresel günlere ev sahipliği yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.