Sultangazi’de Kastamonu Rüzgârı

10 Kasım 2022 06:56

Kastamonu’nun birbirinden lezzetli yiyecekleri Sultangazililerle buluştu. Sultangazi Belediyesi ile Kastamonulular Dayanışma Derneği KAS-DER’in düzenlediği 3. Sultangazi Kastamonu Yöresel Günleri ve Şehit Şerife Bacı Torunları Gençlik Festivali kapılarını açtı. Açılışa Sultangazililerin ilgisi yoğun oldu.

Sultangazi Belediyesi, Anadolu’nun tarih kokan şehirlerinin lezzetlerini, kıyafetlerini, müziklerini ‘Yöresel Günler’ ile ilçe sakinlerine tanıtıyor.

Sarımsak denilince akıllara gelen şehir Kastamonu’nun birçok meşhur lezzeti Sultangazi’ye taşındı. Sultangazi Belediyesi ile Kastamonulular Dayanışma Derneği KAS-DER’in düzenlediği 3. Sultangazi Kastamonu Yöresel Günleri ve Şehit Şerife Bacı Torunları Gençlik Festivali Sultangazi Etkinlik alanında başladı.

Festivalin açılışına AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Umur, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, AK Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meryem Karaköse, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fatih Aydemir, BBP İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Metin Koçkesen, KASDER Genel Başkanı Remzi Şen, KASDER Şube Başkanı Sadık Aslan, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Önce Sergi Sonra Film

Gelen konuklar önce etkinlik alanındaki bağımlılık, kadına şiddet konulu resim sergisini gezdi. Ardından Kurtuluş Savaşı'nın Türk kadın kahramanı Kastamonulu Şerife Bacı’nın hayatını konu alan kısa bir film gösterisi yapıldı.

“Gelenek, görenek ve köklerine bağlı bir Sultangazi için”

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Kastamonu’nun kültürünü Sultangazililerle buluşturmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Başkan Dursun, “Sultangazi’de yöresel günler çok güzel geçiyor. Bizler, gelenek göreneklerine bağlı, İstanbul’da yaşayan ama kökünden ayrılmayan vatandaşlarımızın yaşadığı bir Sultangazi için uğraşıyoruz. Burada 4 gün boyunca hem Kastamonu’yu tanıtacağız, hem Kastamonu’nun yöresel tatlarını, gelenek görenek ve adetlerini Sultangazi’de yaşatmaya devam edeceğiz. Bugün burada başta KAS-DER Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese ve yöresel günlerimizi ziyaret eden komşularımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Şehit Şerife Bacı Kültür Merkezi’nde Sona Gelindi

Başkan Dursun, Kastamonu’nun sembolü olan Şerife Bacı’nın adını verdikleri kültür merkezinin yakında açılacağının da müjdesini verdi. Başkan Dursun, “Uğur Mumcu Mahallesi’nde inşa ettiğimiz Şehit Şerife Bacı Kültür Merkezi’nin sonuna gelmek üzereyiz. İlçe sakinlerimizin birçok hizmeti tek bir çatı altında alması adına kültür merkezimizi, Kâşif Çocuk, atölyeler, spor merkezi, kadın-erkek taziye evleri, kütüphane, muhtarlık, 112 Acil Servis gibi birçok fonksiyon alanıyla kıymetli komşularımızın hizmetine sunacağız. ‘Kurtuluş’ mücadelemizde önemli bir yeri bulunan Şerife Bacı’nın adını kültür merkezimizde yaşatacağız.” dedi.

Kültür gezilerine Kastamonu’nun da eklendiği belirten Başkan Dursun, bu sayede Sultangazililerin Kastamonu’yu daha yakından tanıma fırsatı bulduklarının da altını çizdi.

“Muazzam bir şehir”

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Kastamonu’nun coğrafi güzellikleri ve lezzetleriyle muazzam bir şehir olduğunu söyledi. Milletvekili Hakkı Köylü, ilçe sakinlerine Kastamonu’nun kültürünü tanıtmak için düzenlenen kültür gezileri ile Uğur Mumcu Mahallesi’ne inşa edilen Şehit Şerife Bacı Kültür Merkezi için Başkan Dursun’a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, protokolle birlikte stantları gezerek yöresel lezzetlerin tadına baktı. Başkan Dursun ve beraberindeki protokol, vatandaşların fotoğraf isteğini de geri çevirmedi.