Sultangazi’de Şehit Yakınları ve Gaziler Bir Arada

19 Eylül 2019 08:08

Sultangazi Belediyesi, ilçe Kaymakamlığı ile birlikte “19 Eylül Gaziler Günü” kapsamında şehit yakınları ve gazileri bir araya getirdi. Programa katılan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, yaptığı konuşmada “Vatanı uğruna canını hiçe sayan kahramanlarımızı minnetle anıyoruz. Biz, bir olup kenetlendikten sonra bu vatan daima ayakta kalacaktır. Kimsenin bizi bölmeye gücü yetmez” dedi.

Sultangazi Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı,  19 Eylül Gaziler Günü’nde şehit ve gazileri anma programı düzenledi. Kaymakamlığın önündeki Atatürk anıtına çelenk bırakma töreninin ardından Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı’nda şehit yakınları ve gaziler ağırlandı. Şehitler için Kur’an tilaveti okundu, dualar edildi. Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını açan, Çanakkale’de yüzyıllarca konuşulacak bir destan yazan ve 15 Temmuz darbe girişiminde vatanı için göğsünü siper eden kahramanlar şükranla anıldı.

Programa; Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Belediye Başkanı Av.Abdurrahman Dursun ve eşi Tuba Dursun, ilçe siyasi parti temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. Programda konuşan Başkan Dursun,şehit ve gazilik unvanının maddi değerle ölçülemeyeceğini söyledi, “Bu topraklarda huzur ve güvenle yaşamamızı sağlayan kahramanlarımıza minnettarız... Şehitlerimize rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Biz bir olduğumuz sürece kimsenin bizi bölmeye gücü yetmez” dedi.

Başkan Dursun, en yakın tarih olan 15 Temmuz hain darbe girişimine de değindi. Milletin o gece Çanakkale ruhuyla destan yazdığını vurguladı; “ 15 Temmuz gecesi milletimiz tek yürekti. Halkın kahramanca duruşu sayesinde darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Hainler emellerine ulaşamadı. O gece Sultangazili 4 vatandaşımız şehitlik mertebesine ererken, 19 vatandaşımız da gazi oldu” dedi. Başkan Dursun, Sultangazi genelinde 65 şehidin ve 175 gazinin bulunduğunu da belirtti.

Programda İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar da konuştu. Şehit yakınları ve gazilerle her fırsatta bir araya gelmeye özen gösterdiklerini belirten Kalkar; “Şehitlik nurdur, gazilik onurdur. Bu gazi milletin bir ferdi olmak hepimiz için gurur kaynağıdır” dedi.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, gazilerle tek tek ilgilendi, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.