Sultangazi’de Âşık Veysel Müzikali

12 Aralık 2022 06:48

Sultangazi Belediyesi; Âşık Veysel Kültür Sanat Sezonu kapsamında Dostlar Seni Hatırlasın müzikalini izleyicisiyle buluşturdu. Usta tiyatrocu Yaşar Elmas’ın yazıp yönettiği müzikalde büyük usta Aşık Veysel’in hayatı izleyiciye aktarıldı.

Sultangazi Belediyesi, Âşık Veysel Kültür Sanat Sezonu kapsamında söyleşiden seminere, konserden çocuk tiyatrolarına, 7’den 70’e her yaşa hitap eden birçok etkinliği ilçe sakinleriyle buluşturmayı sürdürüyor.

Büyük usta Âşık Veysel Şatıroğlu’na atfedilen Kültür-Sanat sezonunun anlam ve önemine binaen Dostlar Seni Hatırlasın  ‘Bir Aşık Veysel Anlatısı’ müzikali izleyicisiyle buluştu.

Usta tiyatro sanatçısı Yaşar Elmas’ın yazıp yönettiği, müzik direktörlüğünü Erhan Sevinç’in yaptığı müzikalde büyük Usta Âşık Veysel’in hayatı kronolojik olarak anlatıldı. Sazının her teline Anadolu’yu işleyen, dünyayı, insanı, sevgiyi gönül gözüyle yorumlayan büyük ustanın en sevilen şarkılarının yorumlandığı müzikal, izleyenleri duygulandırdı.