Ünlü Radyocular Sultangazili Gençlerle Bir Arada

11 Mart 2020 09:30

Sultangazi Belediyesi, beş hafta boyunca sevilen radyocuları lise son sınıf öğrencileriyle bir araya getiriyor. İletişim Sohbetleri'nin konukları Hopdedik Ayhan (Radyo Turkuvaz), Adem Metan(Radyo D), Cenk  Sarıkaya (Radyo Trafik)ve  Serdar Gökalp (Alem Fm), Tayfun Ayaz moderatörlüğünde gençlerin sorularını yanıtladı.

Teknolojinin her geçen gün daha çok gelişmesine rağmen; radyo, dünyanın en yaygın kullanılan kitle iletişim aracı olma özelliğini koruyor. Dinleyicisini bilgilendiren, eğlendiren ve kimi zaman da hüzünlendiren birbirinden kıymetli radyocular, 5 hafta boyunca Sultangazili gençlerle buluşuyor.

İletişim Sohbetleri'nin konukları Hopdedik Ayhan (Radyo Turkuvaz), Adem Metan(Radyo D), Cenk  Sarıkaya (Radyo Trafik)ve  Serdar Gökalp (Alem Fm) oldu. Birbirinden tecrübeli 4 isim, Tayfun Ayaz moderatörlüğünde 12. sınıf öğrencilerinin sektöre dair merakını giderdi.

Radyo Trafik'e ses veren programcı Cenk Sarıkaya, kitle iletişim araçlarından en önemlisi olan radyonun günümüzde de popülaritesini koruduğuna dikkat çekti. "Radyo aşktır. Aşkla yapılan her iş mutlaka başarıya ulaşır" diyen Sarıkaya, gençlere ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda sevdiği işi yapmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

Yaptığı telefon şakalarıyla akıllara kazanan Alem Fm radyocusu Serdar Gökalp, mesleğe nasıl adım attığını anlattı. Dinleyicisine yaptığı en unutulmaz şakaları anlatan Gökalp, salondakileri de gülümsetti.

Radyo D'den dinleyicisine seslenen programcı Adem Metan, genç nüfusa dikkat çekerek, yeni medya vurgusu yaptı." Gençlerimiz sosyal medyayla her dakika iç içe. İnternet ve mobil ağlar yardımıyla oluşturulan yeni nesil medya düzeninde radyoyu canlı tutmak bizlere düşen en önemli görevdir" dedi.

Gençlerin sektöre dair merakını gideren tecrübeli programcı Hopdedik Ayhan da gençlerin sosyal medyayı aktif kullandığının altını çizdi. Hopdedik Ayhan, "Yeni medya ve radyo birbiriyle entegre olmuş durumda. Biz de sosyal medyadan yayınlar yapıyoruz. Her yerde güzel konuşan her zaman kazanır" diye konuştu. 4 radyo programcısı, öğrencilerin sektöre dair yönelttiği soruları tek tek yanıtladı.