Bakan Tekin’in Katılımıyla Sultangazi’de Harezmi Eğitim Modeli Yılsonu Şenliği
2023-2024 Eğitim Öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanımızın talimatı ile tüm Türkiye’de uygulamaya konulan Harezmi Eğitim Modeli kapsamında Türkiye’nin en çok proje üreten ilçesi olan Sultangazi’de  Yıl Sonu Şenliği düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı şenlikte, Sultangazi’deki 71 okulda 140 ekibin, 25 hafta boyunca eğitim alarak hazırladığı birbirinden özgün projeler katılımcılardan büyük ilgi gördü. Sultangazi Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Harezmi Eğitim Modeli Yılsonu Şenliği birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

“İnsan için birlikte düşün, tasarla, üret'' fikrinden yola çıkarak oluşturulan Harezmi Eğitim Modeli, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Sultangazi’de 71 okulda 140 ekiple uygulandı. 655 öğretmen ve 2800 öğrenci, 25 haftalık eğitim süresi boyunca problemlere teknolojiyi kullanarak çözüm aradı.

Öğrencilerin ürettiği projeler, Sultangazi Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Harezmi Eğitim Modeli Yılsonu Şenliği’nde sergilendi. Programa Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İlçe Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Öğreten Eğitim Modeli: Harezmi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin;  “Biz çocuklarımızın Harezmi modelinde olduğu gibi okulda öğrendikleri teorik bilgileri pratik hayata geçirebilecek beceriye dönüştürebilmeleri için müfredatı değiştirdik. Bugün burada Harezmi Modeli için 71 okulumuz var. İnanıyorum ki müfredatımız hayata geçtikten sonra 76 bin okulumuzun tamamı, burada gördüğümüz şu şenliklere sahip çıkacaklar. Bize bu yolculukta destek olmaya çalışanlar var; engellemeye çalışanlar var. Destek olmaya çalışanlardan bir tanesi karşımızda oturuyor. Belediye Başkanımız Abdurrahman başkanımız kendisini alkışlıyoruz. Bize bu şekilde destek olan, olacak olan, olmak, isteyen herkese kapımız açık; desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

 “Türkiye’nin en çok proje üreten ilçeyiz”

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Sultangazi’nin Harezmi Eğitim Modeli kapsamında Türkiye’nin en çok proje üreten ilçesi olduğunun altını çizdi. Başkan Dursun; “Annelerimizin evlatlarının geleceklerinden emin olması, gelecek kaygısı yaşamaması adına gayretle çalışıyoruz. Eğitimin yapmış olduğumuz işler içerisindeki en önemli alan olduğunu biliyoruz.  Bu çerçevede çok güçlü çalışmalar yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yapmış olduğu kıymetli çalışmaya da bugün ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Harezmi Eğitim Modeli’nde İstanbul’da oluşturulan projelerin dörtte biri ilçemizden çıkmış. Gençlerimizi tebrik ediyoruz bizlere böyle bir gurur yaşattıkları için. Kıymetli Bakanımıza da bugün burada bizlerle olduğu için teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.


Okul Öncesinden Üniversiteye

Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; “Eğitimdeki çalışmalarımıza çalışan annelerin yükünü aldığımız, okul öncesi eğitimi verdiğimiz Ana Kucağımızla başlıyoruz. 5 yaşındaki özel çocuklarımızı yetenek testiyle Kaşif Çocuk’a alarak kendilerini keşfetmelerini sağlıyoruz. 8-14 YAŞ aralığındaki çocuklarımıza Bilim Merkezimizde eğitim vererek geleceğin sanatçı ve bilim adamlarını yetiştiriyoruz. SEDA’ mızda gençlerimizi lise ve üniversite sınavlarına ücretsiz olarak hazırlıyoruz. Üniversiteye giden gençlerimizden de desteğimizi esirgemiyor, ulaşım masraflarını belediye olarak biz karşılıyoruz” dedi.