SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ

Kalbimiz Cerebral Palsy için Atıyor

Sultangazi Belediyesi, İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı işbirliği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde gerçekleştirilen seminer ve bileklik yapım atölyesi ile Cerebral Palsy hastalığına dikkat çekildi.

Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan bir engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon Cerebral Palsy’li bulunuyor. Ülkemizde ise her yıl 6 bin bebeğe Cerebral Palsy teşhisi konuyor.

Sultangazi Belediyesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı işbirliği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Cerebral Palsy hastalığına dikkat çekmek için iki ayrı etkinliğe imza atıldı.

Hastalık ile ilgili farkındalık oluşturmak ve erken teşhisinin önemini anlatmak adına Cerebral Palsy farkındalık semineri düzenlendi. Programa Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da katıldı.

Başkan Dursun, verilen seminerin toplumsal bilinçlenmeyi sağlaması açısından önemli olduğunu söyledi. Başkan Dursun belediye olarak eğitime önem verdiklerini de belirtti; "Belediyecilik sadece altyapı-üstyapı sorunlarını çözmek değildir. Eğitim ve kültür alanında iyi işler yapmak zorundayız. Çünkü biliyoruz ki bizi ileriye taşıyacak olan gençlerimizdir" dedi.

'Engelin sadece zihinlerde olduğunu unutmayalım' diyen Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun sözlerine şöyle devam etti: "Hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmamak gerekir. Bu yüzden farkındalığı sağlama ve teşhisi koyabilme noktasında verilen eğitimler çok kıymetlidir."

Başkan Dursun, Bileklik Yapım Atölyesi'nin de çalışmalarını yakından takip ederek, öğrencilerden bilgi aldı.  Cerebral Palsy Farkındalığı Bileklik Atölyesi ile 20 öğrenci, öğrendiği bilgileri proje süresince 500 kişiye aktaracak. Atölyede üretilen bilekliklerin satışından elde edilen gelirin Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'na aktarılması ve Cerebral Palsy'li bireylerin rehabilitasyon giderleri için kullanılması sağlanacak.