Sultangazi, 15 Temmuz’a Karşı Yine Dimdik Ayakta
15 Temmuz 2016 akşamı gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı Sultangazi, yine dimdik ayakta olduğunu gösterdi. Sultangazi Belediyesi’nce hain darbe girişiminin yıldönümünde düzenlenen programa katılan binlerce kişi ellerinde bayraklarla, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nı doldurdu. 

15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıldönümünde şehit ve gaziler tüm yurtta olduğu gibi Sultangazi’de de anıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nı dolduran binlerce Sultangazili, ellerinde bayraklarla hain darbe girişimine ve demokrasiye yönelik saldırılara karşı tepkilerini ortaya koydu. Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği programa katılan Sultangazililer, ellerinde bayrakları, dillerinde tekbirlerle bir kez daha kararlılıklarını gösterdi.

Sultangazi Belediyesi’nin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlediği programlarda ilk olarak şehitlerin kabirleri ziyaret edildi. Sultangazi Kaymakamlığı ve Sultangazi Belediyesi’nin organize ettiği yemekte ilçedeki şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelindi. Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayı’nda verilen akşam yemeğine katılan Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

15 Temmuz dolayısıyla düzenlenen programlar ise 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda yapıldı. Meydanı dolduran binlerce Sultangazili, ellerinde bayraklarla hain darbe girişimine karşı yeniden dimdik ayakta olduğunu gösterdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda şehitler için Fatiha’lar okundu. Daha sonra Mehter ekibi tarafından meydanı dolduranlara güzel bir konser verildi. Konser sırasında Sultangazililer, “15 Temmuz’u Unutmadık, Unutmayacağız” sloganlarıyla yeniden darbecileri lanetledi.

Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, programda yaptığı konuşmada “15 Temmuz bizim bu vatanın yeniden bedelinin ödendiği, karşılığının ödendiği bir tarih” dedi. Kaymakam Kaşıkçı, şehitlere Allah’tan rahmet dilerken, gazilere minnet ve şükranlarını iletti.

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, ihanet şebekesi FETÖ terör örgütünün 251 insanı şehit ettiği ve binlerce insanı yaraladığı gecenin ülke tarihinde darbecilere karşı eşi görülmemiş bir direnişe ve kahramanlık destanına dönüştüğünü söyledi. Başkan Dursun, " Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, çağrısıyla tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Sultangazili komşularımızda ülkemize ve demokrasiye sahip çıktı. İnsanlarımız milletin silahlarını millete doğrultanlara karşı göğsünü siper ederek bir kahramanlık destanı yazdı. 15 yaşında gençlerimiz, 70 yaşında dedelerimiz, kadınlarımız, gencecik kızlarımız şehitlik mertebesine erdi ya da gazi oldu. Bugün bu meydanda aynı iradeyi görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. O gün tüm dünyaya nasıl kahraman bir millet olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Bugün de ülkemize, milletimize ve devletimize saldıran tüm düşmanlarımıza ve terör örgütlerine karşı dimdik ayakta olduğumuzu bir kez daha gösteriyoruz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Tüm şehitlerimi rahmetle anıyor, gazi olanları, yetim kalanları saygı ve hürmetle selamlıyorum. Allah hepsinden razı olsun.” diye konuştu.

Sultangazi’deki program, SUBISA 15 Temmuz Özel Bilgi Yarışması’nda dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti. 15 Temmuz temalı film gösteriminin ardından, başlayan nöbet sırasında Sultangazililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle yaptığı konuşmayı dinledi. Program dua, tekbirler ve “15 Temmuz’u Unutmadık, Unutmayacağız” sloganlarıyla sona erdi.