SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ
Sultangazi Belediyesi, gençleri Fişekhane’deki 2. İstanbul Dijital Sanat Festivali’yle buluşturdu. Dijital teknolojilerin insan algısına etkilerine, dijital sanat eserleri aracılığıyla farklı bakışlar sunan festival, Sultangazili gençlerden beğeni aldı. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da festivalde gençlerle bir araya geldi ve eserleri onlarla birlikte inceledi. Başkan Dursun, “Teknolojinin sanatla el ele verdiği bu festival, esasında algılama ve düşünme becerilerimize de katkı sunuyor. Gençlerimizle böyle değerli kültür-sanat etkinliklerinde bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sultangazi Belediyesi’nin destekleriyle, MEZO Dijital tarafından düzenlenen 2. İstanbul Dijital Sanat Festivali, 3-12 Haziran tarihleri arasında, Fişekhane Camlı Galeri'de ve hamamda ziyaretçilerini ağırladı. Dijital teknolojilerin sanatla buluştuğu festival, “Dünyadaki tek sürdürülebilir enerji insan yaratıcılığı mıdır?” sorusunu odağına aldı.
Ulusal ve uluslararası 12 sanatçının katıldığı festivalin küratörü, bir yapay zekâ olan Avind oldu. Bir başka yapay zekâ olan Shusha da, Karabağ’a has motifleri işlediği eserleriyle festivalde yer aldı. Festivalde bir stantla yer alan Sultangazi Belediyesi, sanata ilgi duyan gençleri festivalle buluşturdu. Festivali Sultangazili gençlerle birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, eserler hakkında bilgi aldı ve gençlerle bol bol sohbet etti.
Düşünce Dünyasında Yeni Ufuklar Açan Bir Deneyim
Festivalde gençlerle kısa bir söyleşi de gerçekleştiren Başkan Dursun, söyleşinin ardından düşüncelerini şöyle aktardı: “Dijital teknolojiler ile sanatı etkileyici bir deneyim çerçevesinde buluşturan 2. İstanbul Dijital Sanat Festivali’nde, genç kardeşlerimizle birlikteydik. Düşünce dünyamızda yeni ufuklara yelken açmak için sanat, olmazsa olmazımızdır. Festival, yaşamlarımızdaki etkilerini giderek artıran dijital teknolojilere sanatın gözünden bir bakış sundu. Aynı anda, bunun tersini de söylemek mümkün: Bir yandan da sanata, dijital teknolojilerin penceresinden baktık. Dolayısıyla festivalin algılama ve düşünme becerilerimize de katkı sunduğunu söyleyebiliriz. Kıymetli gençler de eserleri büyük bir ilgiyle incelediler ve hep beraber sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldık. Genç kardeşlerimizi ve tüm komşularımızı en güzel kültür-sanat etkinlikleriyle buluşturmaya devam ediyoruz. Sultangazi’yi, kültür ve sanat dâhil olmak üzere, tüm alanlarıyla gelişmiş bir Sultanşehir haline getirmek için gayretle çalışmaya devam ediyoruz.”