Doğa, Spor, Arkadaşlık… Sultangazi Belediyesi'nin Tuzla'daki Gençlik Kampı Tamamlandı

30 Temmuz 2021 07:02

Sultangazi Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen Gençlik Kamplarındaki eğlenceli ve eğitici aktivitelere katılan gençler; doğanın, sporun ve birbirinden değerli arkadaşlıkların keyfini çıkardı. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Gençlerimiz bizim için her zaman çok değerli. Gençlik Kamplarımızı onların eğlenmesi ve güzel arkadaşlıklar kurması amacıyla düzenliyoruz. Sultanşehir’in tüm gençlerini kamplarımıza katılmaya ve güzel anılar biriktirmeye davet ediyorum” dedi.

Sultangazi Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte düzenlediği Gençlik Kampı tamamlandı. Yemyeşil doğasıyla öne çıkan Tuzla Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Kampı’nda 26-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen kampa, 16 – 22 yaş aralığındaki 130 genç katıldı. Erkeklere yönelik düzenlenen dört günlük kampta gençler; spor turnuvaları, doğa yürüyüşleri, açık hava eğitimleri gibi aktivitelerle unutamayacakları bir kamp deneyimi yaşadı.

Şehirden Uzakta, Doğanın İçinde

İstanbul’un Tuzla'daki Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Kampı, Akfırat ormanlık alanının içinde yer alıyor. 150 dönümlük alana yayılan kampta gençler, ağaçların arasındaki bungalov tipi ahşap evlerde konaklıyor. Kamp alanında yer alan yemekhane, tuvalet ve duş gibi imkânlarla gençler, hiçbir sıkıntı yaşamadan doğanın keyfini doyasıya çıkarıyor. Gençlerin güzel anılarla dolu bir yaz kampı geçirebilmesi için alanda çeşitli oyun birimlerinden oluşan macera parkurunun yanı sıra paintball, futbol ve voleybol sahaları, bisiklet parkuru, okçuluk, spor aktivite, binicilik, satranç, masa tenisi, oryantiring alanları da bulunuyor. Olası sağlık sorunlarına karşı bir ambulans ve sağlık personeli de alanda daima hazır bekliyor. Böylece gençler; pandemi sürecinin sebep olduğu yorgunluk ve stresi, yemyeşil doğanın sunduğu huzurla, hiçbir sıkıntı yaşamadan, güven içinde atlatıyor.

Gün, Sabah Yürüyüşüyle Başlıyor

Kamp boyunca her gün huzurlu bir doğaya uyanan gençler, ilk olarak sabah yürüyüşü yapıyor. Yürüyüş ve kahvaltının ardından akşama kadar sürecek birbirinden eğlenceli aktiviteler başlıyor. Ağaçların serin gölgesinde, kuş cıvıltıları eşliğinde oynanan satranç ve mangala gibi zekâ oyunlarıyla huzur dolu anlar yaşanırken futbol, voleybol, masa tenisi turnuvalarında ve ip çekme yarışmalarında heyecan doruğa çıkıyor. Açık havada düzenlenen uygulamalı ve keyifli eğitimlerle de gençlerin kişisel gelişimine katkı sunuluyor. Oyunlar, turnuvalar ve eğitimlerle dolu dolu geçen günün sonunda ise gençleri hoş bir sürpriz bekliyor.

Tadına Doyum Olmayan Ateş Başı Sohbetleri

Gençlerin kamp boyunca edindikleri belki de en önemli kazanım, kurdukları arkadaşlıklar ve kazandıkları değerli dostluklar oluyor. Kamptan önce birbirini tanımayan çoğu genç, omuz omuza katıldıkları turnuvalarla ve yarışmalarla; paylaştıkları sofralarla, sohbetlerle ve güzel anlarla birbirinden değerli dostluklar kuruyor. Bu dostlukların pekiştiği en güzel anlar ise, akşam yemeğinden sonra yakılan ateşin başına oturulunca başlıyor.

Alabama ve Güney Doğu Louisiana Üniversitelerindeki uzmanlara göre insanlar ateşin başında bir araya geldiklerinde öncelikle kan basınçları düşüyor ve rahatlıyor, sonrasında ise duygusal olarak iyi gelen ve huzur verici sohbetlere yöneliyor. Ateş, insanları dikkatlerini dağıtabilecek uyaranlardan soyutlayarak o anki, birbirleriyle olan iletişime odaklıyor. Böylece tadına doyum olmayan ateş başı sohbetleri başlıyor; anılar, hikâyeler paylaşılıyor; gençler birlikte gülüyor, eğleniyor ve güzel dostlukların tadını çıkarıyor.

Kamplar Devam Edecek

Gençleri düzenledikleri kamplara davet eden Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Gençlerimizin pandemi döneminden sonra eğlenmesi, rahatlaması, güzel arkadaşlıklar kurması amacıyla onlar için Gençlik Kamplarımızı düzenliyoruz. Bu kamplarda doğanın tadını çıkarsınlar, huzur bulsunlar, değerli dostlar kazansınlar istiyoruz. Gençlerimiz bizim için her zaman çok değerli. Ben Sultanşehir’in tüm değerli gençlerini kamplarımıza katılmaya, güzel anılar biriktirmeye davet ediyorum” dedi.

Sultangazi Belediyesi’nin hem kızlara hem de erkeklere yönelik kampları, Tuzla Kampı’ndan sonra da devam edecek.

Sultangazili gençler, www.sultangazi.bel.tr internet adresinden veya Sultangazi Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından önümüzdeki süreçte düzenlenecek kamplara ait dair duyuruları takip ederek katılım sağlayabilecek.