İletişimin Usta İsimleri Sultangazili Gençlerle Buluştu

17 Ocak 2022 04:32

Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği İletişim Sohbetleri’yle usta isimler gençlerle buluştu. TGRT Haber Spikeri Mehmet Aydın, Kral FM'den Radyocu Ali Şentürk (Afrikalı Ali), Yeni Şafak Gazetesi İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ve Şair İsmail Kılıçarslan, iletişim alanında uzun yıllara yayılan deneyimlerini gençlerle paylaştı.

Dolu dolu devam eden Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu’nda bu kez iletişim konusu gündeme taşındı. İletişim ve medyanın dünü, bugünü ve yarını, iletişimin sosyal medyayla değişen dinamikleri, doğru hitabet teknikleri gibi konular ele alındı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programa, konuşmacı konukların yanı sıra AK Parti Sultangazi Gençlik Kolları Başkanı Yasin Bakırcı ve meclis üyeleri katıldı.

Söz Gençlerde

“İletişimin bugününü ve yarınını anlamak için önce dününü iyi bilmek gerek.” diyerek başlayan sohbet, Endülüs’ten Steve Jobs’ın Iphone’u tanıttığı tarihi konuşmasına ve dahasına uzanan çok yönlü bir formatta devam etti. Konuklar, iletişim konusundaki uzmanlıklarını sohbetlerine de yansıttılar. Gençlerin de programdan büyük keyif aldıkları görüldü.

Programın bir noktasında Mehmet Aydın gençleri sahneye davet etti. Eline mikrofonu alan gönüllüler, usta spikerle birlikte topluluğa hitap etme alıştırmaları yaptı. İzleyicilerin de en az sahnedekiler kadar keyif aldığı bu anlarda salondan bol bol kahkahalar yükseldi.

‘Gençler bana çok büyük umut veriyor’

Programın ardından düşüncelerini aktaran Ali Şentürk, “28 yıldır radyocuyum. Bu tür organizasyonlarda özellikle gençlerle bir araya gelip yaşadığımız tecrübeleri aktarmak gerçekten çok güzel. Son dönemde katıldığım organizasyonlarda gençler bana çok büyük umut veriyor. Mutluluk duyuyorum onlarla beraber olmaktan. Sultangazi Belediyesi’ne de ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

“Sultangazi'nin bilime, kültüre ve sanata önem vermesi gerçekten hoşumuza gidiyor.” diyen Mehmet Yılmaz da, “Gençlere iletişimi anlattık. Yayınlarda yaptıklarımızı, başımıza gelen sıkıntıların her birini burada paylaştık. Gerçekten özellikle gençlerin bu alanda ilgili olması çok önemliydi. Sultangazi Belediyesi’ne bu değerli program için teşekkür ediyoruz.”diyerek düşüncelerini paylaştı.