Sultangazi Belediyesi Engelli Vatandaşlar İçin EKPSS Kursu Düzenliyor

17 Şubat 2022 08:17

"Eğitimde engel tanımıyoruz" diyen Sultangazi Belediyesi, kamuda çalışmak isteyen engelli vatandaşlar için ücretsiz EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) hazırlık kursu düzenliyor. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, kursiyerlerle bir araya gelerek kitaplarını takdim etti ve başarılar diledi.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un engelli vatandaşlarla ayrı ayrı, özel olarak ilgilendiği programa Sultangazi İlçe Halk Eğitim Müdürü Hidayet Aydın, AK Parti Sultangazi İlçe Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, Belediye Başkan Danışmanı Abuzer Korkmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, özel eğitim kurumlarının yöneticileri ve engelli vatandaşlarile aileleri katıldı.

‘Engelli kardeşlerimizin daima yanındayız’

Programda katılımcılara hitap eden Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Bugün engelli komşularımızla bir araya geldik. Şu saatlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi de Engelli Kamu Personeli Atama Töreni’ne katılıyor. Bizler, Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği doğrultuda, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla, engelli komşularımızın hayata daha fazla katılmasını sağlamak ve hem kendilerine hem de topluma faydalı işler üreten bireyler olmaları yolunda onlara destek olmak adına yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz.” dedi.

‘Hayatın hiçbir alanında engel tanımıyoruz’

Yalnızca eğitimde değil, hayatın hiçbir alanında engel tanımadıklarını vurgulayan Başkan Dursun, “Göreve geldiğimiz günden beri; eğitimde, ulaşımda, sporda, kültürde, sanatta, kısacası hayatın tüm alanlarında Sultangazimizi daha ileriye taşımak için büyük gayret gösteriyoruz. Mart ayında 3. yılımızı dolduracağız. Sultangazi’yi ileri taşımak noktasında hiçbir engeli tanımadığımız, hizmetlerle dolu dolu geçen 3 yılı geride bırakıyoruz.” dedi.

‘Engelli komşularımız bizim için çok değerliler’

Engelli vatandaşlara büyük bir değer verdiklerini söyleyen Başkan Dursun, konuşmasına şöyle devam etti: “Peki neden engel tanımıyoruz? Çünkü biz, göreve geldiğimiz gün bir söz verdik. Sultangazi’yi her alanda daha iyi, daha yaşanabilir ve daha modern bir ilçe yapacağız dedik. Sözümüzü tutmak adına çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Engelli komşularımız, bizim için büyük önem taşıyor. Onların karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmaya, ihtiyaç duydukları her alanda onlara destek olmaya kararlıyız.”

Engelliler Merkezi Kapsamlı Bir Destek Sunuyor

Sultangazi Belediyesi Engelliler Merkezi’nin büyük bir destek sunduğunu belirten Başkan Dursun, “Engelli kardeşlerimiz, merkezimize gelerek ihtiyaç duydukları birçok konuda destek alabiliyorlar. Malzeme desteğinden hasta nakil hizmetine, danışmanlık hizmetinden kültür-sanat faaliyetlerine ve eğitime kadar, değerli komşularımıza kapsamlı bir destek sunuyoruz. Üstelik hasta nakil hizmetimizde kullandığımız araçlarımızı kendi bütçemizle satın alarak bünyemize kattık. Yani, ihale usulünü geride bırakarak kendi araçlarımızla komşularımıza hizmet sunuyoruz.” dedi.

‘Engelli komşularımıza çok güzel bir merkez armağan edeceğiz’

Esentepe Gençlik ve Spor Merkezi & Engelliler Merkezi’ne değinen Başkan Dursun, “Engelliler Merkezimizin bulunduğu bina eskidiği için yenileme kararı aldık. Şimdi oraya çok güzel bir tesis inşa ediyoruz. İnşallah 2023’ün başında yapımını tamamlamış ve hizmete açmış olacağız. Böylece engelli komşularımıza da çok güzel bir merkezi armağan edeceğiz. Bu merkezde hayata geçireceğimiz “Engelsiz Saatler” projemiz ile, engelli kardeşlerimize bakan ve onları yanlarından ayıramayan aileler, bu kardeşlerimizi ihtiyaç duydukları süre kadar bize emanet edebilecekler. Böylece bu süre içerisinde hastanede işleri varsa onu yapabilecekler, pazar alışverişlerini gerçekleştirebilecekler veya başka hangi işleri varsa onu yerine getirebilecekler. Bizler, kardeşlerimize onlar kadar iyi bakacağız.” dedi.

‘Tüm kardeşlerime EKPSS’de başarılar diliyorum’

Engelli vatandaşlara eğitim konusunda da destek verdiklerini belirten Başkan Dursun, sözlerini şöyle tamamladı: “Engelli komşularımızın en iyi eğitimi alarak EKPSS’de en güzel sonuçları elde etmeleri için kursumuzu başlattık. Alanında en iyisi olan öğretmenlerimiz kursumuzda görev alıyor. Kardeşlerimize kitaplarını bugün takdim ediyoruz. Tüm kardeşlerime EKPSS’de başarılar diliyorum. Engelli komşularımıza yönelik çalışmalarımız devam edecek. Sultangazi’yi hep birlikte daha iyiye taşıyacağız inşallah.”